Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belbus: met bijzondere ogen geen vergoeding bril bij Besured

  •  
19-04-2014
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
195x90_bril_01.jpg
Begin dit jaar zet Hendrikjan Schaap op een rij waar hij het best verzekerd is voor een nieuwe bril. Hij gaat voor een aanvullende zorgverzekering bij Besured, want daar betalen ze €115. Dat is meer dan de meeste andere verzekeraars.
Eis
Er is wel een eis voordat de bril wordt vergoed. Zijn bril moet een sterkte hebben van +3 of -3. Helaas heeft hij een sterkte van +2,5. Aangezien zijn sterkte niet in aanmerking komt belt hij met Besured, want hij heeft namelijk wel een cilinder van -4. Daar gaven ze aan dat het geen probleem is en dat hij de sterkte van zijn cilinder bovenop zijn sterkte mag tellen. Met een cilinder van -4 denkt hij dus altijd boven de grens van -3 of +3 uit te komen.
Niet vergoed
Hij koopt een mooie bril en dient zijn rekening in bij Besured. Na een paar dagen blijkt de bril niet vergoed te worden. Navraag leert hem dat hij zijn sterktes inderdaad bij elkaar op mag tellen, maar dan moet dat wel wiskundig gedaan worden. Dus (+2,5) + (-4) = -1,5. Dat is niet boven de +3 of -3 en daarom komt hij niet in aanmerking voor de vergoeding van een bril.
Wat ziet Hendrikjan?
Met dit verhaal gaat Hendrikjan Schaap samen met de Belbus naar opticien Thom Kother. De opticien vertelt dat Hendrikjan Schaap hele uitzonderlijke ogen heeft. Hij heeft namelijk plus en min in hetzelfde oog. Dat komt bijna nooit voor. Doordat hij zo'n grote afwijking binnen hetzelfde oog heeft zal hij nooit in aanmerking kunnen komen voor een bril. Dat voelt heel oneerlijk, maar hoe leg je dat nu uit aan Besured? Om te bewijzen dat Hendrikjan toch echt een bril nodig heeft maakt meneer Kother een bril met de afwijking van Hendrikjans ogen. Door die bril kun je dan zien wat Hendrikjan ziet zonder bril en dat is echt heel weinig.
Ogen zijn de dupe
Met de bril op zak gaan we naar Besured toe om hun kant van het verhaal te horen. Daar worden we ontvangen door Rob Schaeffer. Hij legt uit dat de wiskundige berekening bedoeld is om meer mensen te kunnen helpen, maar dat dit nadelig werkt voor Hendrikjan. Meneer Schaeffer van Besured zet de gemaakte bril op en komt tot dezelfde conclusie. Zijn ogen zijn de dupe van hun berekening. Hij heeft inderdaad slechte ogen en kan niet goed zien zonder bril.
Eis wordt aangepast
Zijn afwijking is wel heel bijzonder, nog niet eerder heeft Besured een zelfde klacht gehad als die van Hendrikjan. Doordat de wiskundige berekening bedoeld was om meer mensen te helpen passen ze vanaf nu de voorwaarden aan. Ook mensen met aparte ogen net zoals Hendrikjan krijgen een vergoeding voor een bril. Elke afwijking van +3 of -3 wordt vanaf nu vergoed. Hendrikjan is vasthoudend geweest en heeft aangetoond dat de berekening niet altijd klopt. Daarom krijgt hij niet alleen de vergoeding van €115, maar de hele nota van €497 vergoed.
Krijg jij ook iets niet vergoed en is dat oneerlijk of heb je een andere klacht? Mail naar belbus(at)vara.nl, stuur een tweet naar @KassaBelbus of schrijf ons op Postbus 3000, 1200 CZ in Hilversum.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!