Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Belbus: Maanden wachten op terugbetaling door Taxi2Airport

2 mrt 2019
  •  
leestijd 2 minuten
Renze
Uitgeput na een lange reis wilde Marianne de Reus uit Schoonoord vanaf Groningen Airport in de taxi naar huis stappen. Maar tot haar grote verbazing was er geen taxi te bekennen. Dit terwijl zij vooraf keurig een boeking had gemaakt via Taxi2Airport. Na contact met het taxibedrijf besloot ze een nieuwe taxi te boeken. Het geld zou ze terugkrijgen, maar dat verscheen nooit op haar rekening.
De naam Taxi2Airport doet vermoeden dat het bedrijf ook daadwerkelijk taxi’s heeft. Maar opmerkelijk genoeg heeft het bedrijf zelf helemaal geen taxi’s. Zij huren externe bedrijven in om mensen te vervoeren. In dit geval was dat TaxiCentrale - Fryslân. Nadat Marianne herhaaldelijk contact had gezocht met Taxi2Airport en TaxiCentrale - Fryslân werd haar beloofd het bedrag van 117 euro terug te storen. Maar helaas worden deze afspraken niet nagekomen. Het bedrijf doet verschillende beloftes, er volgt een lange mailwisseling en tal van excuses, maar het geld kon Marianne wel vergeten.

Communicatiefout

Belbusboy Renze stapte in de Belbus om het bedrijf in Amsterdam eens flink aan de tand te voelen. Directeur Gertjan van der Schaft geeft aan de situatie erg vervelend te vinden en zegt dat het niet de normale gang van zaken is. “Het is heel slordig van ons”, erkent hij. Als reden voor het uitblijven van de betaling zegt Van der Schaft dat het komt door een communicatiefout tussen TaxiCentrale - Fryslân en hun eigen bedrijf.
De directeur doet de Belbus de belofte dit soort situaties in de toekomst te voorkomen door het geld in het vervolg zelf over te maken. Zo wordt de klant niet de dupe van eventuele conflicten tussen de verschillende taxibedrijven. En Marianne, die heeft haar geld inmiddels netjes ontvangen. En ze kreeg ook nog eens een grote bos bloemen én een gratis taxirit. Hopelijk komt die taxichauffeur wél opdagen.
Heb jij ook de Belbus nodig? Mail dan naar  belbus@bnnvara.nl  en wie weet staat Belbusboy Renze binnenkort bij jou op de stoep!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's