Kassa

Belbus: laminaatschade

15-01-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Meriam Mannes kreeg vorig jaar juli veel last van schimmel en vocht in de badkamer en de woonkamer van haar huis. De woningbouwvereniging kwam kijken en constateerde dat door slecht tegel- en voegwerk er water sijpelde naar de woonkamer.
Dit water kwam onder de laminaatvloer. De lekkage werd snel verholpen, maar de badkamer zelf was inmiddels in zo’n slechte staat dat hij helemaal opnieuw aangelegd moest worden. De schade aan haar laminaatvloer die was ontstaan weigerde de verhuurder echter te vergoeden en verwees Mevrouw Mannes door naar haar inboedelverzekering.
De verzekeringsmaatschappij wees de claim echter af. Mevrouw stuurde daarop de woningbouwvereniging aangetekende brieven met het verzoek de schade te vergoeden. Daar werd maandenlang niet op gereageerd.
Kassa laat Frank Fukking, schade-expert van FAM advies, de vloer bekijken. Zijn bevinding is dat de lekkage niet door een plotselinge breuk in de leidingen veroorzaakt kan zijn, maar het gevolg is van langdurige doorslag van vocht en water vanuit de badkamer door het slechte voeg- en tegelwerk.
De conclusie is dat de woningbouwvereniging verantwoordelijk is en zij de schade aan het laminaat moeten vergoeden. De woningbouwvereniging geeft toe dat ze door een ‘intern misverstand’de klacht van mevrouw Mannnes niet goed hebben aangepakt en beloven nu de schade te zullen vergoeden.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!