Kassa

Belbus: Laat maar Zitten Optimaal

22-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2557 keer bekeken
  •  

Ton en Corrie zijn op zoek naar een sta-op-stoel. Een verkoper aan huis van Zit Optimaal helpt ze bij het kiezen van een stoel die perfect bij ze past. Na het betalen van een voorschot van 750 euro horen ze niks meer van het bedrijf, maar ze gaan ervan uit dat de stoel in september geleverd wordt.  

De sta-op-stoel laat echter op zich wachten. In oktober besluit Corrie om contact op te nemen met Zit Optimaal. Er wordt haar beloofd dat ze teruggebeld zal worden, maar ook dat gebeurt niet. Ton en Corrie bellen en mailen wat af, maar krijgen geen antwoord op hun vraag waar de stoel blijft. Het geduld van de twee wordt op de proef gesteld. 

Ze zijn niet de enige klanten met een klacht over het bedrijf. Op verschillende websites staan reviews met soortgelijke klachten: er wordt te laat of helemaal niet geleverd, er zijn gebreken aan de stoelen en de klantenservice is niet of nauwelijks bereikbaar. 

Boete betalen

En als dat uiteindelijk wel weer lukt, krijgen ze ook nog eens te horen dat ze het voorschot te laat hebben betaald. Dat klopt niet, dat hebben ze in juni keurig betaald. Als in december de stoel er nog steeds niet is, willen Ton en Corrie de koop annuleren. Maar dan wordt er tegen hen gezegd dat ze een annuleringsboete van dertig procent moeten betalen. Terwijl het bedrijf niet levert! 

Ton en Corrie zijn het spuugzat en besluiten De Belbus in te schakelen. Dan gaat het ineens allemaal heel vlug. Wanneer Zit Optimaal hoort dat De Belbus langskomt, kan ineens alles. Ton en Corrie krijgen meteen de aanbetaling teruggestort en een bloemetje als excuus. Zit Optimaal hoopt dat daarmee de aandacht van de Belbus nu wordt vermeden, maar Ton en Corrie zetten gewoon door.  

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!