Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belbus: Krassende frustraties op glas

08-11-2008
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Fallback image for card
Krassen op de ramen van zijn nieuwbouwhuis zijn Jaap Joosse al een jaar een grote frustratie. Jaap: “We waren hartstikke blij dat ons huis opgeleverd werd. We hebben toen een opleveringskeuring gehad, daar was ook een expert van Vereniging Eigen Huis bij. Een van de punten die gecontroleerd moesten worden, waren de ramen. Omdat het die dag regende kon dat niet. En dat hebben we ook afgesproken dat we dat zo snel mogelijk daarna zouden doen.”
Er wordt met de aannemer afgesproken dat Jaap zijn ramen later mag bekijken. Dat doet hij dan ook. Er blijken grote krassen op enkele ramen te zitten. “We hebben het gemeld bij de aannemer en die zou er werk van maken. Er kwam een glaspolijster langs. Die is aan z’n werk begonnen, op een gegeven moment schrok ‘ie toch wel hoeveel krassen het waren. Hij wilde het eerst terugkoppelen met Synchroon(projectontwikkelaar) voordat hij de ramen ging vervangen.”
Maanden hoort Jaap niks. En dan meldt hij, binnen de wettelijk verplichte periode van drie maanden, zijn klacht schriftelijk
bij de eindverantwoordelijke voor dit probleem: de projectontwikkelaar, Synchroon b.v. Maar de klacht wordt afgewezen omdat de krassen niet gemeld waren op het moment van oplevering.
Jaap zit met de handen in zijn haar en weet nog maar één uitweg: De Belbus inschakelen!
Er is één lichtpuntje; er is een expert van Vereniging Eigen Huis(VEH) aanwezig geweest bij de oplevering van Jaap’s huis. In het opleveringsrapport van VEH staat wél genoteerd dat Jaap de ruiten later mag bekijken.
John Kerssemakers van VEH klopt namens de belbus bij Synchroon b.v. in Gouda aan. Op dat moment is er niemand aanwezig die van het dossier Joosse af weet. Maar dezelfde week nog komt de verlossende boodschap: Er komt iemand om de schade op te nemen en Jaap’s ramen worden vervangen!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!