Kassa

Belbus: Klapperende glasplaten van Zon en Scherm op balkon

  •  
25-11-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
128 keer bekeken
  •  
Belbus
Cor woont op twaalf hoog en vanaf zijn balkon heeft hij een prachtig uitzicht over de stad Haarlem. Het liefst willen hij en zijn vrouw ook bij harde wind en slecht weer op het balkon zitten. Daarom besluiten ze balkonbeglazing te laten zetten door het bedrijf Zon en Scherm uit Zoetermeer. In december 2015 is het zover: de 5950 euro kostende constructie wordt gemonteerd en Cor geniet van zijn balkon.
Gevaarlijk
Helaas blijkt dat bij harde wind de glazenpanelen hard tegen elkaar aan klappen. Naast dat dit veel herrie maakt, is Cor vooral doodsbang dat er een keer een stuk afbreekt. Onder zijn balkon lopen overdag veel mensen, waaronder veel schoolkinderen. Als Cors angst werkelijkheid wordt, zijn de gevolgen catastrofaal. Door het klapperen gaan ook de plastic strips in de hoeken van de constructie kapot. Bovendien schuiven de glasplaten steeds slechter. Cor heeft daarvoor zuignappen gekocht. Sommige platen kan hij alleen nog maar verschuiven als hij ze daarmee optilt.
 
Slechte communicatie
Cor maakt zijn klachten kenbaar aan Zon en Scherm en stuurt filmpjes op van de klapperende glasplaten. Twee keer worden er nieuwe strips geplaatst, maar ze blijven kapot gaan. Hij heeft het gevoel dat zijn zorgen niet serieus genomen worden. Telkens moet hij wekenlang wachten op een antwoord en soms komt er helemaal geen mail terug. Dan stuurt Cor maar weer eens dat hij na vijf weken wachten graag een antwoord zou ontvangen. Hij heeft niet het idee dat hij eruit komt met het bedrijf en besluit Amber om hulp te vragen.
 
Oplossing
Amber neemt Cor mee in de Belbus naar Zon en Scherm. Aldaar vertelt de eigenaar van de zaak, André de Vries, dat de glasplaten echt niet zomaar kunnen knappen. Gelukkig, maar het was fijn geweest als Cor al eerder gerustgesteld had kunnen worden de afgelopen twee jaar. Na een korte onderhandeling komen ze tot een gepaste oplossing. Cor krijgt een geheel ander systeem waarbij de glasplaten niet tegen elkaar kunnen komen. Deze kost rond de 4000 euro meer dan het systeem dat Cor nu heeft. Zon en Scherm wil het oude systeem demonteren, het nieuwe plaatsen en nieuwe garantievoorwaarden in laten gaan, als Cor 1000 euro meebetaalt voor het geüpgraded systeem. Cor gaat akkoord en is erg blij en opgelucht over deze oplossing.
Heb jij ook De Belbus nodig? Mail naar  belbus@bnnvara.nl . Like ook de Belbus op Facebook en volg de Belbus op Twitter !
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!