Kassa

Belbus: Klant wordt niet gehoord bij CanalDigitaal

  •  
09-03-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
canaldigitaal.jpg
De Belbus is in Ter Apel. In deze streek zonder kabeltelevisie gebruiken mensen vooral satellietontvangers om TV te kijken. Meneer Mulder deed dat nog niet, maar toen in 2011 de televisietoren van Hoogersmilde instortte, nam hij een abonnement bij CanalDigitaal.
'U begrijpt het niet'
De eerste dagen werkte de verbinding perfect, maar daarna beginnen de storingen. Eerst kon meneer Mulder alleen maar buitenlandse zenders ontvangen en daarna viel zelfs de hele verbinding weg. Klagen bij CanalDigitaal hielp niet. De medewerkers van de klantenservice denken dat meneer Mulder het pakket niet begrijpt en willen hem niet verder helpen.
Abonnementskosten
Meneer Mulder raadpleegt een jurist begint met een formeel bezwaar aan CanalDigitaal. Ook op die officiële juridische actie komt geen enkele reactie. De TV doet het nog steeds niet. Mulder ontmantelt de satellietontvanger en zegt op. Dat doet hij correct, volgens de juridische spelregels. Pas als Mulder niet meer betaalt wordt CanalDigitaal wakker en eist nog €1381 abonnementskosten van hem.
Tijd voor de Belbus!
Canal Digital wil ons op het verkoopkantoor in Hilversum niet te woord staan. Het hoofdkantoor in Luxemburg stuurt wel een een schriftelijke reactie. Hieruit blijkt dat het bedrijf nog steeds denkt dat  meneer Mulder klachten heeft over welke zenders in zijn pakket zitten. Men gaat niet in op klachten over de slechte ontvangst. Desondanks scheldt het bedrijf de abonnementskosten kwijt en reageert CanalDigitaal als volgt: De openstaande maandbedragen van de heer Mulder worden kwijtgescholden en het abonnement wordt per direct beëindigd. Verder schrijft CanalDigitaal dat de procedures aangescherpt zullen worden zodat klanten met klachten eerder gehoord worden.
Zelf ook een klacht? Schrijf ons op Postbus 3000, 1200 CZ in Hilversum, mail naar belbus(at)vara.nl of stuur een tweet naar @BelbusVARA.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!