Kassa

Belbus: Griftdijk komt belofte om krakend chalet te herstellen niet na

  •  
08-06-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
725 keer bekeken
  •  
belbus griftdijk
Ben en Ineke kopen in 2017 een chalet bij Griftdijk. De eerste twee chalets worden afgekeurd, maar chalet nummer 3 lijkt perfect. Helaas gaat het ook deze keer mis. Naast beschadigingen aan de buitenkant, kraak ook de vloer enorm. Griftdijk belooft meerdere keren dat ze het kraken komen verhelpen, maar heeft dat tot op heden nog niet gedaan.
In Juli 2017 kopen Ben en Ineke Learbuch een chalet “Ultimate” bij de firma Griftdijk te Soesterberg. Ze betalen hiervoor €33.500,-. In december wordt het chalet geplaatst op een camping in Rockanje.

Afgekeurd

Nadat Ben en Ineke een inspectie doet begin januari, blijkt er van alles mis te zijn met het chalet. Zij keuren in overleg met Griftdijk het chalet af. Begin maart 2018 staat er een tweede chalet klaar in de haven in Rotterdam. Deze keer is het chalet nog slechter afgewerkt dan de vorige keer. Weer wordt het chalet in overleg afgekeurd.
Op 29 april staat het derde chalet klaar, deze wordt goedgekeurd. Maar bij de plaatsing van het chalet op 17 mei, krijgt de familie te horen dat het chalet beschadigd is tijdens het vervoer. Dit wordt meteen met foto’s vastgelegd. Ook ontdekt de familie na een maand dat de vloer van het chalet wel erg kraakt.

Rechtsbijstand

Eind juni komt Griftdijk langs en beloven zij de schade te herstellen, alsmede het kraken te verhelpen. Maar de belofte is in oktober nog niet nagekomen. Omdat Ben en Ineke er weinig vertrouwen meer in hebben, schakelen zij hun rechtsbijstand in. De juriste van DAS neemt contact op met het bedrijf. Het chalet kraakt op dat moment niet meer, in verband met de koude weersomstandigheden. Daardoor kan het pas in het voorjaar gerepareerd worden.
Op 26 maart 2019 ontvangen Ben en Ineke een mail van DAS. Grifdijk zou nergens meer op reageren. Ook meldt DAS dat ze de zaak af willen kopen omdat de juridische kosten mogelijk hoger worden dan het bedrag dat de ze van de tegenpartij zouden kunnen krijgen. Ben en Ineke gaan akkoord en ontvangen een bedrag van €675,- om de schade ter herstellen. Maar het kraken van de vloer is nog steeds niet opgelost.

Laatste hoop

Op 7 mei sturen Ben en Ineke nog een laatste mail naar Griftdijk, in de hoop de zaak toch opgelost te krijgen. Hierop ontvangen ze enkel een leesbevestiging. Al met al wachten ze al bijna een jaar op een afspraak om het kraken van het chalet te verhelpen. Dit is ondanks meerdere beloftes van Griftdijk tot op heden nog steeds niet uitgevoerd. De Belbus is hun laatste hoop.

Confrontatie

We zijn in eerste instantie niet welkom bij Griftdijk. Maar daar nemen we natuurlijk geen genoegen mee. Omdat het best een eindje rijden is voor Ben en Ineke, blijven zij echter op de camping achter.
Als we bij Griftdijk voor de deur staan, komt er echter toch iemand naar buiten. De sales manager bij Griftdijk geeft aan het erg vervelend te vinden voor de familie. Vanwege de drukte bij het bedrijf is het niet gelukt om het probleem eerder te verhelpen. Hij belooft dat er op 24 juni een ploeg uit Engeland zal komen om het kraken te verhelpen. Dan kunnen Ben en Ineke deze zomer hopelijk weer volledig van hun chalet genieten.
We houden natuurlijk in de gaten of dit ook daadwerkelijk gebeurt!

Meer over:

chalet, belbus
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Marco gelens
Marco gelens7 dec. 2020 - 13:55

Mijn naam is Marco Gelens. Ik heb 2 maanden bij Griftdijk ik Soesterberg gewerkt, en dat heb ik de eerste 2 weken met heel veel plezier gedaan. Daarna kwam ik er achter de de derectie [edit-redactie] de klanten oplichten. Ze beloven deze mensen.van alles maar komen helemaal niets na. Ze verkopen caravans voor een hoop geld en dat contant, en dat stoppen ze in hun zak. Ze beloven de mensen die hun laatste geld erin hebben gestoken en laten ze deze mensen gewoon stikken, ze komen helemaal niets na. Ik kwam een keer terug van een klus en toen ik er over begon zei [edit-redactie], wie wil je liever boos hebben mij of de klanten. Ik wil bij deze even vermelden dat Griftdijk een stelletje oplichters zij die hun beloftes totaal niet na komen. Ze zeggen tegen klanten het komt goed maar niets is waar wat ze zeggen. Als er een strafzaak tegen hen wordt gestart wil ik graag getuigen. Als ok de belasting was zou ik een onderzoek gaan beginnen tegen hun. Gr Marco Gelens [edit-redactie]

1 Reactie
Lucas G
Lucas G15 nov. 2021 - 19:33

Wauw Marco… meen je dit nou echt!? Ga je serieus dit soort dingen schrijven over Griftdijk, zelfs na alle mooie kansen die jij gekregen hebt daar? Je moet je schamen…

arjen janssen
arjen janssen24 sep. 2019 - 22:20

hoe is het nu afgelopen met het chalet?

1 Reactie
Marco gelens
Marco gelens7 dec. 2020 - 13:58

Lees hier onder. Ze laten de mensen gewoon stikken.

robelf
robelf8 jul. 2019 - 14:03

Hout kraakt altijd.

1 Reactie
Marco gelens
Marco gelens7 dec. 2020 - 13:58

Als er belofdes wotden gemaakt moet je ze ook nakomen

FransRos
FransRos9 jun. 2019 - 15:13

Ik denk dat Ben en Ineke nooit tevreden zullen zijn..ik ben nog nooit in een chalet geweest waar de vloer niet kraakt.

1 Reactie
Marco gelens
Marco gelens7 dec. 2020 - 13:57

Smoesjes

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!