Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belbus: Media Markt doet 2,5 maand over schermreparatie

  •  
01-10-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
195x90_mediamarkt.png
Van zijn zuurverdiende centen als folderbezorger koopt Luuk Knoops (17) uit Siebengewald in 2015 een splinternieuwe Samsung Galaxy S5. Maar zijn geluk is van korte duur, want na krap een jaar barst het scherm van de telefoon na een valpartij op school. Omdat hij zijn telefoon hard nodig heeft - onder andere om zijn schoolrooster op te bekijken - besluit Luuk gebruik te maken van de snelle schermreparatieservice van de Media Markt. Bij deze zogeheten ‘klaar terwijl u wacht’-service belooft Media Markt schermreparaties binnen twee uur uit te voeren. Luuk moet er een uur voor reizen naar Eindhoven, maar heeft het er voor over.
De reparatie
In Eindhoven wordt zijn telefoon ingenomen en aangemeld voor reparatie; voor een bedrag van honderdvijftig euro. Wanneer Luuk weer buiten staat, merkt hij echter dat zijn touchscreen niet meer goed werkt. Luuk gaat daarom, samen met zijn moeder, gelijk terug naar het servicecentrum en kan de telefoon meteen weer inleveren. Niks geen gerepareerde telefoon en weer een uur rijden naar huis. Beteuterd wacht Luuk af.
Scherm los
Na twee weken kan Luuk zijn telefoon weer ophalen. Met zijn moeder rijdt hij weer een uur heen en terug naar Eindhoven. Eenmaal thuis laat het scherm van de telefoon zomaar los! Dus op naar Eindhoven dan maar weer. Daar raakt hij van de regen in de drup, want bij het inleveren van de telefoon maakt de monteur zélf ook nog een barst in het scherm. Na vele excuses wordt de telefoon opnieuw ingenomen en maar weer eens opgestuurd; dit keer naar een extern reparatiecentrum.
Onderdelen
Luuk wacht en wacht en wacht op bericht van de Media Markt. Maar zelfs na anderhalve maand wachten is nergens bekend wanneer hij zijn telefoon gerepareerd terug kan krijgen. Wanneer Luuk zelf naar de Media Markt belt, krijgt hij te horen dat er problemen zijn door ‘moeilijk leverbare onderdelen’. Luuk begrijpt er niks van en gaat daarom maar weer eens langs in Eindhoven. Ook daar krijgt hij te horen dat hij gewoon moet blijven wachten.
Belbus
Luuk is het wachten zat en schakelt de Belbus in. Woordvoerder van de Media Markt, Michael Keet, legt uit dat er inderdaad een fout is gemaakt en dat er eerder “een alarmbel had moeten gaan rinkelen”. Het had niet langer dan twee weken moeten duren. Na die periode had het bedrijf met alternatieven moeten komen. En dat is door een “menselijke fout” niet gebeurd. De woordvoerder belooft dat deze problemen in de toekomst niet meer voor zullen komen. “Het spijt ons ten zeerste” wordt meermalen herhaalt.
Oplossing
Wat Luuk wel krijgt is een nieuwe telefoon. Namelijk de Samsung Galaxy S6: een vernieuwde versie van zijn huidige mobiel. Ook krijgt hij de honderdvijftig euro aan reparatiekosten en de abonnementskosten terug voor de maanden dat hij niet kon bellen. En zoals een echte Belbus betaamd, geeft de woordvoerder Luuk ook nog een bos bloemen. “Voor je ouders die je al die tijd hebben bijgestaan tijdens het wachten", aldus woordvoerder Michael Keet.
In de uitzending van 24 september besteedde we ook aandacht aan de Smartbar van Media Markt. De Smartbar zou alle technische problemen gelijk kunnen oplossen.
Hulp nodig?
Heb jij ook de Belbus nodig? Mail  belbus@vara.nl  of schrijf Postbus 3000, 1200 CZ in Hilversum.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!