Kassa

Belbus: Gebroken nachten dankzij de Beddenreus

  •  
13-02-2021
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1201 keer bekeken
  •  
Op 12 december koopt Monique Custers twee eenpersoonsmatrassen bij de Beddenreus in Duiven, voor het bed van haar zoon Faas. Omdat de winkel de matrassen niet op voorraad heeft, worden ze nabesteld. Monique kan haar bestelling vanaf 17 december afhalen in de winkel, maar dat loopt anders. Bijna twee maanden later slaapt Faas nog steeds niet op een fatsoenlijk bed.
Het gezin is net verhuisd. Faas heeft dringend nieuwe matrassen nodig. Omdat de Beddenreus de matrassen snel kan leveren, verhuizen ze zijn oude matras niet mee. Zijn nieuwe tweepersoonsbed zetten ze alvast in elkaar. In afwachting van zijn matrassen slaapt Faas een paar nachtjes op de bank.

Klaar om af te halen

Dan wordt het spannend. Op 14 december worden de coronamaatregelen aangescherpt. Alle winkels moeten sluiten. Monique belt direct de Beddenreus om te vragen hoe het zit met haar matrassen. Volgens de Beddenreus is het allemaal geen probleem. Ondanks dat de winkel gesloten is, kan ze haar matrassen gewoon vanaf 17 december ophalen bij het magazijn. Monique haalt opgelucht adem.
Zoals beloofd ontvangt Monique op 17 december een bericht dat de matrassen klaarliggen. Voor de zekerheid belt ze nog een keer om het afhalen te bevestigen. Wederom vertelt de Beddenreus dat zij de matrassen gewoon bij het magazijn van de winkel kan afhalen. Monique wil net richting de winkel vertrekken als de Beddenreus plotseling belt: de matrassen kunnen toch níet worden afgehaald. “Geen paniek”, zegt de Beddenreus: de matrassen worden zo snel mogelijk per koerier thuisbezorgd. Een exacte bezorgdatum hoort ze later.

De koerier die nooit kwam

Monique hoort niets van de Beddenreus. Daarom neemt ze nog een aantal keer contact op over wanneer de matrassen worden bezorgd. Telkens hoort ze dat het druk is, maar dat ze de matrassen sowieso voor de kerst heeft.
Ook die belofte maakt de Beddenreus niet waar. Er komen geen matrassen voor kerst en daarna ook niet. Als Monique op 5 januari weer met de klantenservice belt, blijkt opeens dat de matrassen toch níet aan huis geleverd zullen worden. Volgens de Beddenreus kunnen matrassen die al in de winkel zijn geleverd, niet worden omgezet naar een thuisbezorging. Waarom niet? Corona natuurlijk! Monique moet gewoon wachten totdat het kabinet de winkels weer opent.

Annuleringsboete of nog even geduld

Monique is het helemaal zat en wil de order annuleren, zodat zij de matrassen online kan bestellen. Immers, als ze dezelfde matrassen nu online besteld, hebben ze volgens de website één tot twee dagen levertijd. Helaas, ook dit mag niet zomaar. Als Monique de bestelling annuleert, moet zij 50 vijftig annuleringskosten betalen. Dat ze de bestelling annuleert, vanwege het niet-nakomen door de Beddenreus, maakt de Beddenreus niets uit. Volgens hen moet Monique gewoon de boete betalen óf geduld hebben.
Monique weet niet meer wat ze moet doen en schakelt de Belbus in. Faas kampeert inmiddels alweer bijna twee maanden in huis. Eerst op de bank, toen op een luchtbed en nu een versleten matras. Faas is doodop en Monique is alle vertrouwen in de Beddenreus kwijt.

Confrontatie

Dat de klantenservice van de Beddenreus hier loopt te slapen is wel duidelijk. Hoog tijd dat Ciana de Beddenreus even goed wakker schudt!
Bij de Belbus vinden wij het natuurlijk enorm belangrijk dat iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Maar coronamaatregelen zijn natuurlijk géén excuus om je klanten mee af te poeieren. Toch is er volgens de Beddenreus helemaal niks mogelijk zolang er corona heerst. Een beetje overdreven. Dat kunnen wij ook.
Ciana neemt de nodige voorzorgsmaatregelen en voelt woordvoerder Bertus Janssen stevig aan de tand. Volgens Bertus Janssen klopt het allemaal, maar is het niet waar. Heel bijzonder. Ook bijzonder: ondanks alle voorzorgsmaatregelen die Ciana heeft getroffen, krijgt zij de matrassen niet mee. Wel worden de matrassen dezelfde dag nog bij Monique thuis afgeleverd. Eind goed, al goed. Faas kan in ieder geval eíndelijk lekker slapen!
Heb jij ook een consumentenprobleem? Mail dan naar belbus@bnnvara.nl.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Xiomara
Xiomara25 feb. 2021 - 16:58

Na een matras besteld te hebben bij Beddenreus, die de volgende dag geleverd zou worden. Bleef de bezorg datum voorruit geschoven worden. Herhaaldelijk geappt, gemaild, gebeld dat ik de matras niet meer wenste te ontvangen. Er is mij meerdere keren aangegeven dat het geregeld was en dat de order geannuleerd zou worden. Tot mijn verbazing kreeg ik na 1,5 week (ik zou mijn geld binnen 14 dagen terug krijgen) een mail van PostNL @home dat ze mijn pakket komen bezorgen. Hier gelijk op gereageerd met dat ik de bestelling geannuleerd heb en de matras niet wens te ontvangen. PostNL heeft hem gelijk als retour aangemeld en heeft het pakket ook nooit ontvangen. Tot mijn verbazing stond bij de track and trace mijn adres als retour adres. Dus nogmaals contact gehad met PostNL @home. Daar werd mij nogmaals verzekerd dat hij retour zou gaan naar de leverancier. Tot mijn verbazing stond er afgelopen zaterdag toch een bezorger voor de deur MET de matras. Daar ik de matras niet wilde ontvangen heb ik het pakket geweigerd, maar de bezorger gaf aan dat dat niet kon. (Wat niet klopt, je moet pakketten altijd kunnen weigeren) De bezorger is weggegaan en heeft het pakket achter gelaten. Daar zat ik dus met een pakket wat ik geannuleerd had. Gelijk zowel PostNL als Postnl@home en Beddenreus gecontact. Ik wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Een ieder wijst naar de ander. En Beddenreus geeft aan het pakket pas de 15e MAART!!! weer op te kunnen halen. Dit terwijl het gaat om een geannuleerde, plus geweigerd pakket. Wat nu in de gezamenlijke opgang staat, voor de voordeur. Waardoor zowel mijn buurvrouw als ik de voordeur niet goed kunnen gebruiken. Wat ook betekend dat ik mijn geld pas over 6weken terug kan verwachten. Terwijl ik deze bestelling op 2 februari al besteld had, en gelijk een paar dagen erna al had geannuleerd. En ik mijn geld dus allang terug had moeten hebben. Ik zit met mijn handen in het haar. Niemand kan wat voor mij betekenen. Ik was al aan het vechten tegen een burn-out, maar deze klote winkel heeft nog eens 10 jaar van mijn leven eraf gesnoept!!! NOOIT NOOIT NOOIT MEER Beddenreus (verkapte Beter Bed)

wini1940
wini194014 feb. 2021 - 9:06

wij hebben ook iets besteld bij beddenreus sinds december en hebben het nog steeds niet.

1 Reactie
dekbed
dekbed15 feb. 2021 - 10:55

ik heb ook iets op 31 januari besteld en nog steeds niets ontvangen.Heb je contact per mail dan krijg je een standaardbriefje terug.

Claudia68
Claudia6813 feb. 2021 - 18:38

Wij hadden precies hetzelfde. Op 4 november 2020 in de winkel in Tilburg een boxspringbed voor m’n dochter gekocht. Daar zat 6 weken levertijd op. We zouden dit op 16-12-2020 op kunnen halen. Echter door de lockdown ging dat niet. Bestelling kon niet omgezet worden naar een bezorging. Na enkele weken werd ik gebeld. De afhaaldatum werd verzet omdat ons bestelde bed doorgeschoven was naar een andere klant! Toen wilde ik de order annuleren, dat zou me 50% van het order bedrag kosten. Dus zit er niks anders op dan af te wachten. Vandaag ben ik gebeld dat we het bed maandag 15-2-2021 kunnen ophalen. Gewoon hetzelfde verhaal dus als wat de mevrouw op TV vertelde. De woordvoerder/baas van de Beddenreus heeft ongelijk als hij stelt dat dit een incident is. De klantenservice bleef bij hoog en laag beweren dat dit hun gebruikelijke gang van zaken is en zij door overmacht (Corona/lockdown) niet anders kunnen. Echt slechte service....

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!