Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belbus: Eneco stuurt lawine aan rekeningen

  •  
05-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
195x90_eneco.jpg
De Belbus is in Heemstede waar Marja Wierda van de zomer na afloop van een korte vakantie maar liefst zeven rekeningen van energiebedrijf Eneco op de mat aantrof.
Zeven rekeningen
Onderaan de nota's, herziene jaarrekeningen en gecorrigeerde herziene jaarrekeningen staat een totaalbedrag van bijna €3000. Een blik op de bankafschriften leerde dat Eneco ruim €1100 extra van haar rekening had afgeschreven.
Geen uitleg
Mevrouw Wierda is een aardige mevrouw en werd niet boos toen de dames in het callcenter van Eneco niet konden uitleggen wat die zeven rekeningen te betekenen hadden. Ze werd ook niet boos toen de medewerkers van Eneco ook schriftelijk niet konden uitleggen wat er aan de hand was. Ze klaagde wel bij de Consumentenbond, de netbeheerder en bij de Belbus.
Tijd voor de Belbus!
Bij Eneco aangekomen put woordvoerder Toby Ellson zich in verontschuldigingen. Hij heeft geen verklaring voor de rekeninglawine, maar belooft een onderzoek in te zullen stellen. Zolang dat onderzoek loopt mag Marja de extra betaalde €1100 via de bank terugvragen. Toby Ellson zegt verder dat het stapelen van rekeningen bijna nooit voorkomt, maar dat de medewerkers van het bedrijf beter zullen worden geinstrueerd als deze problemen ontstaan.
Zelf ook een klacht? Schrijf ons op Postbus 3000, 1200 CZ in Hilversum, mail naar belbus(at)vara.nl of stuur een tweet naar @BelbusVARA.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!