Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belbus: Een halen, twee betalen bij T-Mobile

04-09-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2886 keer bekeken
  •  
Cornelie Bluys van Treslong is al jarenlang trouw abonnee bij T-Mobile. Ze is toe aan een nieuwe mobiele telefoon. In de winkel van T-Mobile wordt ze geholpen door een vriendelijke verkoper. Haar oog valt op een nieuw model Oppo, vooral omdat die prachtige foto’s maakt. Het toestel hoort bij haar nieuwe abonnement en ze moet nog ruim 160 euro bijbetalen.
En dan gaat het mis. Als Cornelie heeft gepind zegt de vriendelijke verkoper dat er een pinstoring is. Wil ze zo vriendelijk zijn voor de zekerheid nog een keer te pinnen. Mocht het bedrag dan toch twee keer worden afgeschreven, dan krijgt ze het teveel betaalde uiteraard binnen een paar dagen terug, zo verzekert hij. Cornelie is de moeilijkste niet en pint nog een keer.

Twee keer afgeschreven

Thuis ziet ze dat het bedrag toch twee keer is afgeschreven en dat meldt ze aan T-Mobile. Geen probleem, zegt de klantenservice, u krijgt het geld met een paar dagen terug. Maar die dagen worden weken. Cornelie, die van nature heel geduldig is, is na een paar weken het wachten zat. Ze krijgt nu toch het vermoeden dat er iets niet in orde is. Ze belt opnieuw met T-Mobile waar haar verzekerd wordt dat ze erachteraan gaan en het met een paar dagen is geregeld.
Maar dat gebeurt niet. Cornelie belt opnieuw, ze mailt, ze chat. En hoewel ze steeds te horen krijgt dat het nu echt eindelijk snel geregeld is, blijft het telkens bij woorden maar geen daden. Ze gaat uiteindelijk terug naar de winkel in de hoop dat ze daar iets voor haar kunnen betekenen. De verkoper en de manager zijn heel behulpzaam en gaan erachter aan. Maar ook zij lopen aan tegen een muur, ze krijgen het niet voor elkaar.

'Uiterste restitutietermijn verstreken...'

Als Cornelie na drie maanden nog eens belt met de klantenservice krijgt ze zelfs te horen dat de uiterste restitutietermijn is verstreken en dat ze nergens meer op hoeft te rekenen. De anders zo geduldige Cornelie ontploft. T-Mobile veroorzaakt het probleem en laat haar vervolgens barsten. Ze neemt het niet en neemt contact op met de Belbus.
En wat drie maanden niet is gelukt, lukt dan ineens wel binnen een dag. Om haar een klein beetje duidelijk te maken wat Cornelie heeft meegemaakt, laten we de woordvoerder van T-Mobile ook even extra lang wachten.  De woordvoerder neemt het sportief op. Ze erkent dat dit nooit zo had mogen gebeuren. Het gaat ‘ergens verkeerd in de processen’ en ze belooft beterschap. Cornelie krijgt haar geld terug, welgemeende excuses, een bos bloemen en drie maanden kwijtschelding van haar abonnement.
Heb jij ook de Belbus nodig? Mail dan naar belbus@bnnvara.nl.

Meer over:

belbus, t-mobile
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!