Kassa

Belbus: Bril verloren tijdens parachutesprong

  •  
27-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
195x90_parachute.jpg
Bijna een jaar geleden fietste Karin Bron in een dolle bui langs Paracentrum Texel. Opgejut door een stel vrienden zat ze een uurtje later op twee kilometer hoogte, klaar om uit een vliegtuig te springen.
Bril weg
Na een val van een halve kilometer slaat de wind onder Karin's desingerbril van €400. Nu ligt die nu ergens op Texel of in de Noordzee.
Aansprakelijkheid
Paracentrum Texel wijst iedere aansprakelijkheid van de hand. Voorafgaand aan de sprong tekenen alle deelnemers dat het parachutespringen geheel voor eigen risico is. De instructies die het bedrijf online zet zijn tegenstrijdig. Op de website staat bijvoorbeeld: "Ik draag een bril. Is dat een probleem? Nee. Voor mensen met brillen hebben wij extra grote springbrillen die over de bril heen passen."
Redelijke verwachting
De Belbus vindt dat Karin als niet-deskundige consument op grond van deze informatie mocht verwachten dat haar bril veilig was. De directeur is niet te vermurwen. Het enige dat hij wil doen is Karin een gratis sprong aanbieden.
Nieuwe sprong
Karin is teleurgesteld, maar besluit wel op het aanbod van een nieuwe sprong in te gaan. Meneer Boyen Rienks belooft duidelijker op z'n website te zetten dat uit een vliegtuig springen volledig voor eigen risico is. Dat u het weet!
Zelf ook een klacht? Schrijf ons op Postbus 3000, 1200 CZ in Hilversum, mail naar belbus(at)vara.nl of stuur een tweet naar @BelbusVARA.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!