Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belbus: Blokhut Stunter stuntelt erop los

15-02-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
501 keer bekeken
  •  
Mariëlle koopt op blokhut-stunter.nl een blokhut van 2000 euro. Op de website wordt haar beloofd dat de blokhut binnen twee weken bezorgd zal worden. Als ze dertien dagen na aankoop nog steeds geen blokhut heeft, annuleert ze de aankoop. Inmiddels - drie maanden later - heeft ze nog steeds haar geld nog niet terug!
Op 9 oktober koopt Mariëlle een blokhut voor in haar tuin via blokhut-stunter.nl. De blokhut inclusief verzending kost haar 2000 euro. Op de website staat aangegeven dat hij binnen twee weken geleverd wordt. Dat is belangrijk, want zowel de persoon die de blokhut gaat plaatsen als Mariëlle zelf gaan daarna naar het buitenland. Voor de zekerheid belt Mariëlle de winkel op en legt ze de situatie uit. Ook zij bevestigen haar dat de blokhut binnen twee weken bezorgd zal worden.

Gestuntel door Blokhut Stunter

Een week later heeft Mariëlle niks meer gehoord van Blokhut Stunter. De tijd dringt en ze belt de winkel op. Vrijwel elke dag heeft ze telefonisch contact met de winkel maar op 22 oktober, dertien dagen na de aankoop, is ze de hoop verloren. Ze rijdt naar het filiaal in Veenendaal en besluit ter plekke de aankoop te annuleren. De brief van ontbinding wordt door een medewerker getekend voor ontvangst, ook stuurt ze hem per mail naar het bedrijf.

Engelengeduld

Mariëlle wacht geduldig af maar na veertien dagen heeft ze haar geld nog steeds niet terug. Wanneer ze eind november haar 2000 euro nog steeds niet terug heeft is de maat vol. Weer reist ze naar het filiaal in Veenendaal en bespreekt ze de situatie met een medewerker. Ze laat een herinneringsbrief achter, die opnieuw voor ontvangst wordt getekend, en mailt de directie van het bedrijf.
Weer wacht Mariëlle af. Ze probeert meermaals contact te krijgen met Blokhut Stunter, maar het blijft stil. Ze probeert zelfs via de geschillencommissie haar gelijk te halen, maar ook zij kunnen haar niet verder helpen.

Rechten

Volgens het Juridisch Loket klopt het dat je bij een koop op afstand, dus een online aankoop, recht hebt op veertien dagen bedenktijd. Als je de koop dan annuleert, moet je binnen veertien dagen het geld terugkrijgen. Maar dit is bij Mariëlle niet gebeurd.

Belbus in actie

Wij besluiten Mariëlle te hulp te schieten. We melden twee dagen van tevoren ‘s ochtends onze komst aan. Als we ’s middags eindelijk telefonisch contact met de eigenaar krijgen, zegt hij dat het bedrag toevallig die ochtend is overgemaakt. Even later staat het geld ook op Mariëlle’s rekening.
Los van of dit door Kassa komt of niet, blijft de vraag waarom het zo lang heeft geduurd onbeantwoord. Ook willen we graag weten waarom ze nooit meer op meerdere mails gereageerd hebben.
De directeur van Blokhut Stunter geeft echter aan niet mee te willen werken aan de uitzending. Dit stopt de Belbus natuurlijk niet: we reizen af naar Hoogeveen. We worden geholpen door een medewerker, maar de directeur is bezig met privézaken en kan ons helaas echt niet te woord staan.

Schriftelijke reactie Blokhut Stunter

In een schriftelijke reactie geeft de directeur echter aan zijn excuses aan te bieden voor de gang van zaken. Hij zegt dat er vanuit de vestiging in Veenendaal interne fouten zijn gemaakt met betrekking tot de afhandeling van de annulering. Hij schrijf dat ze ervan uit zijn gegaan dat het gezamenlijk met de fabrieken waar de producten zijn besteld zou worden opgelost. Dit is niet gebeurd en daardoor hebben ze de aanbetaling te laat teruggestort.
De directeur weerspreekt het niet beantwoorden van brieven en mails. De redactie heeft vervolgens bewijs van deze onbeantwoorde correspondentie naar Blokhut Stunter opgestuurd, maar hier geen inhoudelijke reactie op ontvangen.
Heb jij ook een consumentenprobleem? Mail dan naar belbus@bnnvara.nl en wie weet komen wij je uit de brand helpen!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!