Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belbus: Band ontvangt kromme LP's

  •  
19-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
De band Bongomatik heeft een jaar lang hard gewerkt aan een derde album. Om dit te vieren besluiten zij hun nieuwe muziek uit te brengen op vinyl. Ze bestellen 250 platen bij DeCDperserij.nl, onderdeel van het bedrijf Indieplant. Prijskaartje: 2000 euro. De bandleden zijn razend enthousiast als ze de platen ontvangen, maar helaas blijken deze niet aan hun verwachtingen te voldoen.
Kromme platen
In december 2016 ontvangt Bongomatik 250 LP’s met de muziek van hun derde album erop. Tot hun grote verbazing ontdekken Mick en Jens, de oprichters van de band, dat een deel van de platen krom is. Jens mailt gelijk met Indieplant en krijgt te horen dat hij deze platen aan moet leveren zodat ze getest kunnen worden. Half januari verzendt Jens tien exemplaren naar Indieplant. Na ruim twee weken wachten wordt Jens gebeld. In dit telefoontje komt hij er niet met Indieplant uit.
Juridisch advies
De communicatie loopt spaak en Jens en Mick besluiten contact op te nemen met de Nederlandse Toonkunstenaarsbond (NTB), waar Mick een lidmaatschap heeft. De NTB biedt zijn leden namelijk gratis juridisch advies. Er wordt een jurist aangesteld die Jens en Mick bijstaat in hun zaak tegen Indieplant. Deze jurist stuurt Indieplant in maart 2016 een mail met het verzoek hun verplichtingen na te komen en ervoor te zorgen dat de band alsnog over 250 correcte platen beschikt. Hierop ontvangen ze geen reactie.
Belbus
In de tussentijd zijn Mick en Jens razend druk met Bongomatik. Ze proberen de jurist af en toe te bereiken, maar zonder succes. Om die reden blijft de zaak liggen. In januari 2018 krijgt Mick weer contact met de jurist. Deze besluit Indieplant een herinnering te sturen, waarop Indieplant reageert dat ze de brief uit maart 2017 nooit ontvangen hebben. De NTB mailt de brief opnieuw. Omdat hier weer geen reactie op komt besluit Mick de Belbus te mailen. 
Expert
Om vast te stellen hoe het met de kromme platen zit gaan Amber en Mick langs bij producer en allround platenkenner Mark Kneppers. Mark test de kromme platen en geeft aan dat er met het geluid niks mis is. Wel zijn ze volgens hem behoorlijk krom. Mark verkoopt zelf ook platen en vertelt dat hij de plaat terug zou nemen als een klant er niet tevreden mee is, het hoort immers niet.
Confrontatie
Aangekomen bij Indieplant staan Amber en Mick voor een dichte deur. Na het aanbellen wordt er niet opengedaan terwijl er wel mensen aanwezig zijn. De ramen worden zelfs dichtgedaan op het moment dat Amber naar boven roept. Uiteindelijk krijgt Amber Indieplant aan de telefoon. Het bedrijf zegt de platen zelf getest te hebben, deze tests vielen binnen de norm. Naar hun mening is er dus niks mis met de levering.
Ook geeft Indieplant aan dat de mails van de jurist uit maart 2017 en eind februari 2018 nooit zijn aangekomen. Ze verzoeken Kassa deze mails door te sturen, naar aanleiding hiervan gaan ze met Bongomatik naar een oplossing zoeken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!