Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belbus: 54 uur vertraging met Surinam Airways

  •  
27-10-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
195x90_surinamairways.png
Als Regina Verlooy op 27 juni 2012 samen met haar zoon haar koffers pakt, staat ze al met één been in Suriname. Vliegen met de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij is voor Regina al een beetje thuiskomen en dan lekker genieten daar in Suriname. Het feest ging niet door.
Vertraging
Regina vertrok niet eens naar Schiphol, laat staan naar Suriname. Vlak voor vertrek hoorde ze dat de vlucht vertraagd was. Twee dagen lang was haar vlucht steeds een paar uur extra vertraagd. Uiteindelijk kwam ze 54 uur later dan gepland aan in Paramaribo.
Regelgeving
Twee dagen vertraging bij een intercontinentale vlucht geeft passagiers volgens Europese regels recht op een schadevergoeding. Luchtvaartmaatschappijen voeren al zes jaar lang rechtszaken tegen deze regel, maar deze week kwam een einde aan de discussie met een finale uitspraak van het Europese hof van justitie in Luxemburg. De maatschappijen moeten betalen.
Recht op vergoeding
Mevrouw Verlooy heeft recht op twee keer €600. Vlak voordat de uitspraak van de rechters bekend werd probeerde SLM nog snel te schikken voor minder van de helft van dat bedrag. Ze bieden €500. Dat is volgens mevrouw Verlooy €700 te weinig.
Tijd voor de Belbus!
Dat vinden wij ook. Bij het Amsterdamse kantoor van de SLM verzekeren ze ons dat alle passagiers krijgen waar ze recht op hebben. Mevrouw Verlooy krijgt dus €1200. Zelf heeft ze nog niets van de SLM gehoord. Het blijft dus afwachten of de maatschappij woord houdt en de wettelijke schadevergoeding netjes gaat betalen.
Heeft u ook de Belbus nodig? Schrijf ons op Postbus 3000, 1200 CZ in Hilversum, mail naar belbus@vara.nl of stuur een tweet naar @BelbusVARA.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!