Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Belastingvrijstelling pleegouders blijft

9 nov 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
scholieren kinderen schoolreisje 930
Pleegouders hoeven ook na 1 januari geen belasting te betalen over de vergoeding die zij ontvangen voor het bieden van pleegzorg. Zij hoeven die inkomsten ook niet op te geven bij hun aangifte inkomstenbelasting. Dat voorstel heeft staatssecretaris Menno Snel (Financiën) aan de Tweede Kamer gestuurd.
Sinds 2013 geldt al een belastingvrijstelling voor pleeggezinnen, ongeacht het aantal kinderen dat zij opvangen. Daarvoor gold die alleen voor mensen die drie of minder pleegkinderen verzorgen. Destijds is afgesproken dat de ruimere regeling na vijf jaar zou worden geëvalueerd. Omdat die evaluatie geen ongewenste effecten aan het licht heeft gebracht, wil het kabinet de vrijstelling permanent maken.

Drempel verlagen

De maatregel moet de drempel om pleegouder te worden verlagen. Het kabinet vindt dat kinderen in een zo huiselijk mogelijke situatie moeten opgroeien. Pleegouders spelen daarbij ,,een cruciale rol''. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar