Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Belastingstelsel treft middeninkomens'

08-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
portemonee schulden belasting
Eén van de grondleggers van het belastingstelsel, Leo Stevens, zegt in een interview in De Telegraaf dat het tijd wordt om de geloofwaardigheid van het belastingstelsel te herstellen. Volgens Stevens verschuift de druk naar middeninkomens, want die groep moet meer belasting betalen en heeft tegelijkertijd minder recht op kortingen en toeslagen.
Het belastingstelsel is in 2001 geïntroduceerd, maar in de afgelopen jaren is er veel aangepast en veranderd. De hoogleraar fiscale economie kan zich niet meer vinden in het huidige stelsel. Volgens Stevens kunnen consumenten door de hoeveelheid regels, uitzonderingen en aftrekposten door de bomen het bos niet meer zien. Het zou volgens hem leiden tot rare en onrechtvaardige verschillen die tot maatschappelijk onvrede leiden.
Volgens De Telegraaf worstelt Jan Modaal om zijn koopkracht omhoog te krijgen. Veel middeninkomens houden na een salarisverhoging minder geld over. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!