Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Belastingdienst volgt regels aanmaningen nog niet

14 dec 2019
  •  
leestijd 1 minuten
rente geld tijd 1127
Als een burger opgevraagde informatie niet verstrekt, verstuurt de Belastingdienst nog niet altijd een aanmaning. Dat bevestigt de fiscus, na berichtgeving door Trouw en RTL Nieuws. Dit moet wel volgens de regels. Pas in maart 2020 is de de Belastingdienst zover, laat het ministerie van Financiën weten.
Afgelopen voorjaar meldde staatssecretaris Menno Snel (Financiën) de Kamer dat de fiscus inmiddels aanmaningen verstuurde. Maar dat ging volgens zijn departement over de CAF-zaken, die onder een vergrootglas lagen omdat de Belastingdienst ontvangers van kinderopvangtoeslag buitensporig had aangepakt. Bij dit soort kwesties worden al wel sinds aanmaningen verstuurd, sinds 2016.


De staatssecretaris vindt dat hij de Tweede Kamer en de Nationale Ombudsman niet ten onrechte heeft voorgespiegeld dat de Belastingdienst zich inmiddels aan de regels voor het versturen van aanmaningen zou houden. Hij bedoelde alleen de zogeheten CAF-zaken. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!