Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Belastingdienst verdeelt aftrekposten voorlopige aanslag

6 dec 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1389 keer bekeken
  •  
belastingdienst blauwe envelop 1127

In de komende weken krijgt een deel van de Nederlanders de voorlopige belastingaanslag voor het komende jaar. Sinds dit jaar verdeelt de Belastingdienst automatisch de aftrekposten tussen fiscale partners. 

Volgens de fiscus zorgt het vooraf verdelen er voor dat mensen zo min mogelijk belasting hoeven te betalen en zoveel mogelijk geld terugkrijgen. De Belastingdienst geeft daarbij aan dat iedereen wel instaat is om de bedragen alsnog anders te verdelen. 

Belastingvoordeel

Het gaat dan vooral om aftrekposten van de eigen woning en uitgaven voor specifieke zorgkosten. Wanneer de fiscale partner met het hoogste inkomen kosten als hypotheekrente kan aftrekken, dan levert dat belastingvoordeel op. Net als wanneer bijtellingen bij het laagste inkomen worden opgeteld, aldus de Belastingdienst. 

Controleren en aanvullen

In een deel van de gevallen ontvangen burgers automatisch een voorlopige aanslag, omdat anders het bedrag relatief hoog wordt bij de definitieve belastingaanslag. De Belastingdienst de ontvangers aan om de voorlopige aanslag goed te controleren en aan te vullen waar nodig. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

gerardvantol
gerardvantol6 dec 2021 - 21:13

Zou dit zeker 10 keer controleren, gezien de criminele activiteiten van deze dienst in het verleden.