Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belastingdienst verdeelt aftrekposten voorlopige aanslag

06-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1556 keer bekeken
  •  
belastingdienst blauwe envelop 1127

In de komende weken krijgt een deel van de Nederlanders de voorlopige belastingaanslag voor het komende jaar. Sinds dit jaar verdeelt de Belastingdienst automatisch de aftrekposten tussen fiscale partners. 

Volgens de fiscus zorgt het vooraf verdelen er voor dat mensen zo min mogelijk belasting hoeven te betalen en zoveel mogelijk geld terugkrijgen. De Belastingdienst geeft daarbij aan dat iedereen wel instaat is om de bedragen alsnog anders te verdelen. 

Belastingvoordeel

Het gaat dan vooral om aftrekposten van de eigen woning en uitgaven voor specifieke zorgkosten. Wanneer de fiscale partner met het hoogste inkomen kosten als hypotheekrente kan aftrekken, dan levert dat belastingvoordeel op. Net als wanneer bijtellingen bij het laagste inkomen worden opgeteld, aldus de Belastingdienst. 

Controleren en aanvullen

In een deel van de gevallen ontvangen burgers automatisch een voorlopige aanslag, omdat anders het bedrag relatief hoog wordt bij de definitieve belastingaanslag. De Belastingdienst de ontvangers aan om de voorlopige aanslag goed te controleren en aan te vullen waar nodig. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!