Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belastingdienst: "Vanaf 1 oktober inloggen met DigiD-app of sms-controle"

28-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
12858 keer bekeken
  •  
belastingdienst_digid

Vanaf zaterdag 1 oktober is het bij de Belastingdienst verplicht om in te loggen met de DigiD-app of via sms-controle. De eenvoudige combinatie van gebruikersnaam plus wachtwoord zónder aanvullende sms-controle volstaat vanaf die dag niet meer. Deze extra bescherming is volgens DigiD-aanbieder Logius noodzakelijk om het veilig te houden.

Over de aanstaande wijziging verscheen deze week een bericht op de website van de Belastingdienst. Deze zogenaamde tweefactorauthenticatie moet gebruikers extra bescherming en veiligheid bieden, aldus dienstverlener Logius.

"Gebruik de DigiD-app of koppel een mobiel nummer"

Volgens de Belastingdienst is de DigiD-app het meest makkelijk om veilig in te kunnen loggen. "U hoeft geen wachtwoord te onthouden. Alleen een pincode die u zelf kiest", zo stelt de Belastingdienst. Wie via een aanvullende sms-controle wenst in te loggen, kan via deze DigiD-pagina een mobiel nummer of een vast telefoonnummer koppelen aan een DigiD-account.

Dit nieuws was overigens al enige tijd bekend, maar vanaf 1 oktober gaat de wijziging daadwerkelijk in. Lees ook dit artikel dat wij er afgelopen maart over schreven:

Bron: Belastingdienst / DigiD / Logius (Bron foto Belastingdienst-gebouw: via Bic, Wikimedia Commons)

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Moontje72
Moontje7228 sep. 2022 - 9:29

Bij de toeslagen versie van de belastingdienst kun je gewoon nog tot 1 januari 2023 terecht met je gebruikersnaam en wachtwoord van digid.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!