Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Belastingdienst stopt voorlopige teruggave bij meer mensen

14 feb 2020
  •  
leestijd 1 minuten
930 x 520 belastingdienst
De Belastingdienst heeft door aangepaste regels de voorlopige belastingteruggave van 124.000 mensen stopgezet. Dat zijn tienduizenden meer dan in voorgaande jaren. Een woordvoerder van de fiscus zegt dat mensen die menen dat het besluit onterecht is, ze alsnog een teruggave kunnen vragen.
De betrokkenen kregen rond de jaarwisseling of in januari een brief over het stopzetten van het bedrijf. Het besluit scheelt deze mensen vaak honderden euro’s per maand. Volgens RTL Nieuws is het waarschijnlijk dat het bij duizenden gevallen onterecht is stopgezet.

Risico's beperken

De Belastingdienst geeft aan te willen voorkomen dat mensen achteraf moeten terugbetalen. Wanneer blijkt dat ze toch recht hebben op teruggave, wordt het bedrag over de rest van het jaar uitgekeerd. Normaliter wordt de verwachte teruggave over twaalf maanden verdeeld.
De fiscus wil de risico’s beperken als bijvoorbeeld het inkomen niet goed kan worden ingeschat. Normaal gaat de voorlopige teruggave van het jaar op jaar automatisch door. ANP
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!