Kassa

Belastingdienst schakelt meer systemen uit die niet aan wet voldoen

10-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 belastingdienst
De Belastingdienst heeft een reeks registratiesystemen uitgezet omdat ze niet voldoen aan de privacywet AVG. Dat bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving in NRC.
Het gaat vooral om applicaties die gebruikt worden door de afdeling die de inkomstenbelasting regelt. In februari meldden RTL Niuews en Trouw dat het systeem Fraude Signalering Voorziening (FSV) onwettig was. Dat systeem is toen uitgezet.

Niet alleen fraudesysteem onwettig

Staatssecretarissen Alexandra van Huffelen (Toeslagen) en Hans Vijlbrief (Belastingdienst) hebben daarna beloofd te laten onderzoeken of andere systemen ook strijdig zijn met de wet. Voor een aantal blijkt dat het geval, melden ingewijden. Die zijn nu uitgeschakeld. Het gaat niet alleen om fraudesystemen, maar om allerlei registratiesystemen die niet volledig aan de wet voldoen.
Naar verwachting sturen de staatssecretarissen vrijdag een brief aan de Kamer met daarin uitleg en details over wat er nog meer mis is gegaan bij de Belastingdienst en de fraudejacht van de fiscus. 

Kamer wil informatie

Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA) en Renske Leijten (SP) willen dat de Kamer en de gedupeerden zo snel mogelijk worden geïnformeerd. Volgens Omtzigt heeft de Belastingdienst nog veel meer illegale zwarte lijsten, waar ze al maanden om vragen. De regering dient onmiddellijk de Kamer te informeren en de burgers die erop staan, aldus Omtzigt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

aad piraat
aad piraat10 jul. 2020 - 10:51

Denk dat de staatsmaffia eerst tijd nodig had om nieuwe systemen te ontwikkelen om dit verlies te compenseren en nieuwe meevallers voor de begroting te verwezenlijken. We zijn hiermee echt niet van de schooier cultuur af hoor.

1 Reactie
simon55
simon5510 jul. 2020 - 14:23

Uwcachternaam doet vermoeden dat u ook voor de maffia werkt , haha

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!