Kassa

Belastingdienst op goede weg

15-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Eurobiljetten_staand_49.jpg
De Belastingdienst hoeft zich de fraude met huur- en zorgtoeslagen niet zelf aan te rekenen. De fraude heeft meer te maken een ingewikkelde wet dan met het werk van belastingambtenaren.
'Aardig op de rails'
Die doen ,,hun stinkende best", zei president van de Algemene Rekenkamer Saskia Stuiveling woensdag bij de presentatie van het rapport waarin ze het jaarverslag van het Rijk doorlicht. Na eerdere problemen heeft de Belastingdienst de bedrijfsvoering nu aardig op de rails, vindt de Rekenkamer.
Huurtoeslag
Wel vond het college nog fouten met de huurtoeslag voor een bedrag van bijna 51 miljoen, maar die hebben vooral te maken met verzoeken tot stopzetting die niet waren verwerkt en onterechte huurtoeslag voor kamerbewoners.
Stresstest
De Algemene Rekenkamer vindt dat de rijksoverheid in tijden van bezuinigingen en reorganisaties de bedrijfsvoering redelijk op orde heeft. Minder te spreken is het college over de informatievoorziening door het kabinet. Zo is niet duidelijk of een bezuiniging van 8 miljard in 2012 ook echt gehaald is. Maar minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vindt dat hij duidelijk genoeg is over de voortgang van de besparingen. De Rekenkamer vindt ook dat er een stresstest moet komen voor de overheidsfinanciën.
Ministeries
Ook bezuinigingen op de ministeries zijn nog niet goed onderbouwd. De reactie van minister Stef Blok (Rijksdienst) dat het wel goed komt met het snijden in de departementen, noemt de Rekenkamer ,,wensdenken".
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!