Kassa

Belastingdienst krijgt zware boete voor hanteren illegale zwarte lijst

  •  
13-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
632 keer bekeken
  •  
930 x 520 belastingdienst

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de Belastingdienst een boete opgelegd van 3,7 miljoen euro. Het is de hoogste boete die ooit is uitgedeeld door de AP. De fiscus kreeg de boete vanwege het jarenlang hanteren van een illegale zwarte lijst om mogelijke fraudeurs op te sporen.

In december werd er ook al een boete opgelegd voor de Belastingdienst. Dit ging om 2,75 miljoen euro, een toenmalig record. Die boete hield verband met het optreden van de fiscus in het kinderopvangtoeslagschandaal.

Staatssecretaris toont begrip

Staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën) vindt het ‘begrijpelijk’ dat de AP de recordboete heeft opgelegd. Hij noemt het oordeel ‘hard en onmiskenbaar’.  Het "laat nogmaals zien dat fundamentele verbeteringen bij de Belastingdienst noodzakelijk zijn”, aldus van Rij. ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

marsha
marsha13 apr. 2022 - 23:43

Dus een overheidsinstantie beboet nu een andere overheidsinstantie, flinke som, maar de burger betaalt toch? Aangezien de belastingdienst geen winstoogmerk heeft toch? Wat gebeurt er met dat geld, waar komt het vandaan, wie betaalt het, en wat doet de AP ermee?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!