Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belastingdienst komt met proef aangifte-app

28-02-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
belastingpapieren1_04.jpg
Ruim 200.000 mensen kunnen dit jaar hun belastingaangifte doen op hun tablet. De Belastingdienst begint zaterdag een proef met een speciale app voor de belastingaangifte. De fiscus maakt het echter niet makkelijk. Alleen mensen van wie de aangifte al vooraf correct is ingevuld door de Belastingdienst, kunnen de app gebruiken, zo maakte de dienst vrijdag bekend.
Vooraf ingevuld
De Mijn aangifte-app is bedoeld voor tablets van Apple en Android en is dus voor de meest simpele aangifte van de inkomstenbelasting. Deze aangifte is al vooraf ingevuld door de Belastingdienst.
Digitale aangifte
Gebruikers van wie de aangifte niet goed blijkt te zijn ingevuld, zijn alsnog aangewezen op de digitale aangifte via de website. ,,Helaas kunnen aangiftes niet worden gewijzigd of aangevuld in de app. Dat kan onhandig zijn, maar daarom doen we ook een proef met een beperkt aantal mensen", aldus een woordvoerder van de Belastingdienst.
'Wie het eerst komt, het eerst maalt'
Van de ruim 2 miljoen vooraf ingevulde aangiftes, kunnen 200.000 nu worden verstuurd via de app. Voor de proef geldt 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. De eerste 200.000 mensen die voldoen aan de voorwaarden, kunnen de app vanaf zaterdag downloaden.
Evaluatie
Oud-staatssecretaris van Financiën Frans Weekers kondigde in november aan dat de Belastingdienst de app aan het testen was. Hij zei toen echter dat de app waarschijnlijk nog niet gebruikt zou kunnen worden voor de aangifte van 2013. ,,Na een succesvolle test is het toch gelukt om de app op tijd af te krijgen", meldde de woordvoerder van de Belastingdienst. ,,Of ook de proef succesvol is, kunnen we zeggen na de evaluatie in april."
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!