Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belastingdienst in de fout met toeslagen

20-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_belastingdienst_05.jpg
De Belastingdienst heeft een flinke fout gemaakt met de toeslagen voor oktober. De fiscus vordert op vrijdag bij 28.000 mensen gemiddeld 1500 euro terug over eerder betaalde toeslagen. Deze mensen krijgen ook een te laag maandbedrag over oktober. Tegelijk krijgen 3900 mensen vrijdag juist een te hoog bedrag van gemiddeld 1500 euro.
Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) heeft dat vrijdag aan de Tweede Kamer gemeld. Hij schrijft in zijn brief dat er sprake is van ,,een menselijke fout''.
Excuusbrief
Betrokkenen hoeven zelf geen actie te ondernemen. De Belastingdienst stuurt zo snel mogelijk een excuusbrief. ,,Uiteraard maakt de Belastingdienst de ten onrechte terugvorderingen ongedaan. Burgers die een te laag maandbedrag hebben ontvangen, krijgen ook een nabetaling van de Belastingdienst'', aldus Weekers.
Mensen die ten onrechte een te hoog maandbedrag hebben ontvangen, moeten er rekening mee houden dat zij het te veel ontvangen geld moeten terugbetalen.
In totaal wordt ongeveer 10 procent van de toeslaggerechtigden die in augustus een wijziging aan de Belastingdienst/Toeslagen hebben doorgegeven, geraakt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!