Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belastingdienst houdt onterecht huurtoeslag in

  •  
01-11-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
195x90_belastingdienst.png
Sylvana Primowees zit met de handen in het haar. Ze heeft zwart op wit dat ze in 2012 recht had op huurtoeslag. Toch stuurt de Belastingdienst haar aanmaningen en houdt 'de vermeende schuld' in op de toeslagen 2014.
Verhaal
In maart 2014 stuurt de Belastingdienst een brief aan Sylvana Primowees, waarin zwart op wit staat: "U heeft recht op huurtoeslag 2012." Tien dagen later krijgt ze een aanmaning. De dienst eist €2761 terug, het totaalbedrag van de huurtoeslag 2012, terwijl ze gewoon recht heeft op deze financiële ondersteuning. Acht maanden van bellen en schrijven volgen. De Belastingdienst lijkt de administratieve kwestie maar niet te kunnen oplossen.
Bureaucratisch touwtrekken
Sylvana bekwaamt zich in hoog tempo in het bureaucratisch touwtrekken. Met hulp van Het Juridisch Loket dient ze een officiële klacht in. Sylvana stelt de Belastingdienst in gebreke. Ze sommeert de dienst om over de brug te komen. Ook stelt ze een dwangsom in voor als de dienst haar niet binnen redelijke termijn een antwoord geeft. Niks helpt.
'Leuker kunnen we het niet maken...'
Aangezien Sylvana geen enkele voet aan de grond krijgt bij de Belastingdienst, nemen wij contact op. In een schriftelijke reactie laat de organisatie weten "niet op individuele zaken in te kunnen gaan" en dus niet voor de camera wensen te reageren. Wel geven ze aan dat bezwaarprocedures in het algemeen anders horen te verlopen. Met andere woorden: dit had nooit zo mogen gebeuren.
Oplossing
Een medewerker van de Belastingdienst belt met Sylvana op en belooft de zaken snel op te lossen. Sylvana heeft inmiddels haar geld met rente teruggestort gekregen op haar rekening en de zaak is nu ook in de administratie van de Belastingdienst eindelijk doorgevoerd.
Hulp nodig?
Zit jij ook met een probleem en kom je er niet uit? Schakel de Belbus in! Mail naar belbus@vara.nl of schrijf naar Postbus 3000, 1200 CZ in Hilversum.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!