Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belastingdienst gaat formulieren digitaliseren

07-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
236 keer bekeken
  •  
930 x 520 belastingdienst

De Belastingdienst gaat de komende jaren zo'n vijfhonderd formulieren digitaliseren. Het is al jaren mogelijk om toeslagen online aan te vragen en de belastingaangifte digitaal te doen. Het online regelen van belastingzaken wordt nu dus uitgebreid. Dat laat de Belastingdienst weten.

De Belastingdienst wil de formulieren digitaliseren omdat het voor meer snelheid en gebruiksgemak zou zorgen. Volgens Marcel Driessen, directeur Digitaal, zijn de formulieren interactief en makkelijk in te vullen. "Mensen worden geholpen bij het invullen. Mocht je per ongeluk iets verkeerd invullen, dan wordt dit waar mogelijk meteen aangegeven. Op deze manier willen we fouten zoveel mogelijk voorkomen." Het ondertekenen gaat via DigiD.

Veelgebruikte formulieren

De veelgebruikte formulieren worden als eerste gedigitaliseerd, zoals 'Aanvraag beschikking ANBI', 'Verzoek middeling Inkomstenbelasting en het 'klachtenformulier'. Zonnepaneelbezitters kunnen inmiddels al digitaal het formulier 'Opgaaf zonnepaneelhouders' indienen.

De papieren formulieren blijven beschikbaar voor mensen die daar de voorkeur aan geven.

Bron: Belastingdienst

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!