Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Belastingdienst: blauwe envelop blijft

12 mrt 2016
  •  
leestijd 1 minuut
930x520_belastingdienstaangifte
Voor mensen die niet digitaal aangifte kunnen doen, blijft de blauwe envelop beschikbaar. Dat zegt directeur Eline Spros van de Belastingdienst in het VARA-programma Kassa.
Voor veel ouderen is de digitale aangifte een brug te ver, blijkt uit de vele klachten die bij Kassa binnen kwamen. Ouderen die tot voor kort nog zelf aangifte deden, voelen zich buitengesloten door de digitalisering van de overheid.
De Belastingdienst gaat ervan uit dat 98% van de aangiften digitaal wordt gedaan. De overige 2% kan bij de Belastingdienst een verzoek indienen en dan alsnog op papier aangifte doen: “Mensen hoeven niet het gevoel te hebben dat het morgen allemaal geregeld moet zijn. We nemen daar de tijd voor, we doen dat stap voor stap. Voor mensen die het echt niet kunnen en in hun omgeving niet die hulp kunnen krijgen, daar blijft gewoon de blauwe envelop voorlopig voor bestaan.”
Bekijk hier het fragment uit de uitzending. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!