Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belastingdienst: 7 miljoen aangiftes binnen

06-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cash-euro-briefgeld_11.jpg
Meer dan 7 miljoen mensen hebben voor 1 april hun belastingaangifte gedaan bij de Belastingdienst. Dat heeft het ministerie van Financiën dinsdag bekendgemaakt.
Wie voor 1 april aangifte deed, krijgt voor 1 juli bericht, en in de meeste gevallen geld terug. Meer dan 2,5 miljoen mensen hebben dit jaar gebruikgemaakt van de vooraf ingevulde digitale aangifte. De overgrote meerderheid doet zijn belastingen digitaal, nog 350.000 mensen dienden een papieren aangifte in.
Demissionair minister Jan Kees de Jager wil volgend jaar in de vooraf ingevulde aangifte ook de bank- en spaargegevens opnemen. Dit jaar waren al gegevens opgenomen over heffingskortingen, de WOZ-waarden en de al ontvangen voorlopige teruggaaf. De belastingtelefoon was de afgelopen periode ondanks 100.000 bellers per dag gemiddeld 83 procent van de tijd bereikbaar. Tussen januari en eind maart kwamen er 4,6 miljoen telefoontjes binnen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!