Kassa

Belastingdienst: 600.000 mensen kunnen geld terugkrijgen

20-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
belastingdienst blauwe envelop 1127
De Belastingdienst stuurt deze maand bijna 600.000 brieven naar mensen die waarschijnlijk nog recht hebben op een terugbetaling. Als ze (alsnog) aangifte doen, kunnen ze geld terugkrijgen. Het gaat meestal om teveel betaalde loonheffing.
Zo'n 175.000 brieven gaan naar jongeren tussen de 13 en 21 jaar. Door bijvoorbeeld een bijbaantje dat ze in 2019 hebben gehad, hebben ze wellicht recht op geld terug. Jongeren met verschillende baantjes of vakantiewerk hebben namelijk via de werkgever vaak teveel loonheffing afgedragen. Gemiddeld krijgen jongeren dan 150 euro terug, als ze aangifte doen.
De Belastingdienst raadt jongeren aan om sowieso aangifte te doen. Via de app van de Belastingdienst kunnen jongeren vanaf 1 maart zelf al zien of ze geld terugkrijgen en kunnen ze direct aangifte doen. Wie dit voor 1 april doet, krijgt voor de zomervakantie al het geld terug.  

425.000 brieven voor 22 jaar en ouder

De resterende 425.000 brieven gaan naar mensen van 22 jaar en ouder. Ook hier kan door meerdere baantjes, of slechts een deel van het jaar werken, te veel aan loonheffing zijn ingehouden. Het kan ook gaan om gevallen waarin een te lage uitbetaling van de gecombineerde heffingskorting is uitbetaald, via een eerder over het belastingjaar vastgestelde voorlopige aanslag.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!