Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belastingaangifte komt goed op stoom

12-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
belastingdienst.jpg
De Belastingdienst heeft inmiddels ruim 2,4 miljoen aangiften ontvangen over 2009. Naar verwachting doen in totaal bijna negen miljoen mensen voor 1 april aangifte. Iedereen die voor die datum aangifte doet, krijgt uiterlijk 1 juli bericht van de Belastingdienst. Dat maakte de Belastingdienst donderdag bekend.
Gemiddeld komen er nu 125.000 aangiftes per dag binnen. In de maand maart is het topdrukte bij de Belastingtelefoon. Het aantal telefoontjes kan dan oplopen tot meer dan 100.000 per dag. De meeste bellers willen weten of hun aangifte door de Belastingdienst is ontvangen.
Sinds 1 maart hebben al 1 miljoen mensen gebruikgemaakt van de Vooraf Ingevulde Aangifte. Dat betekent dat ze gebruikmaken van de gegevens die op dat moment al bij de Belastingdienst bekend zijn, zoals het Burgerservicenummer, de geboortedatum, de WOZ-waarde en loongegevens. Voor het downloaden van het aangifteprogramma is wel een DigiD vereist. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!