Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belastingaangifte doen hapert door overbelast inlogsysteem DigiD

01-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1281 keer bekeken
  •  
930x520_belastingaangifte

Het is 1 maart en veel mensen willen hun belastingaangifte doen. Het inlogsysteem van de DigiD werkt echter niet mee. Door het overbelaste systeem lukt het mensen niet om in te loggen om hun belastingaangifte te doen.

Afgelopen nacht last van storing

Op sociale media klagen mensen dat het inloggen niet lukt. De Belastingdienst bevestigde eerder op Twitter dat er een storing was bij DigiD afgelopen nacht, maar zei later dat die is verholpen. Mensen krijgen echter nog steeds foutmeldingen.

Het is de eerste dag waarop Nederlanders aangifte kunnen doen voor hun inkomstenbelasting over 2022. 

Van 1 maart tot 1 mei de tijd

De Belastingdienst had woensdagochtend ondanks de problemen om 07.00 al zo'n 60.000 belastingaangiften ontvangen. De eerste aangifte kwam krap een minuut na middernacht binnen, meldt de fiscus.

Particulieren en ondernemers die daarvoor een oproep ontvingen van de Belastingdienst, hebben van 1 maart tot 1 mei de tijd om hun aangifte over vorig jaar in te leveren. Zo'n 7 miljoen particulieren en 1,8 miljoen ondernemers kregen de afgelopen weken een brief met die oproep. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

warmenhj_97235
warmenhj_972351 mrt. 2023 - 11:33

Doe het desnoods in de nacht als velen slapen, de computer blijft wel wakker en frustreer jezelf niet, als het na een paar keer niet lukt, ga je vanzelf voor 15 min. in de afkoeling. Over een week is de druk van de ketel ;-).

CPV
CPV1 mrt. 2023 - 11:02

Dat is toch elk jaar zo? Je hebt 2 maanden om in te vullen, waarom moet iedereen dat op de eerste dag al kunnen doen. Als de belastingdienst deze capaciteit zou moeten neerzetten, gaat dat hen en dus ons, een boel geld kosten. Echt een non-probleem.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!