Kassa

Belangstelling voor laten afnemen coronatest stijgt snel

20-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
corona virus pathogeen 1127
Sinds eind vorige week loopt het aantal aanvragen voor een coronatest snel op. "We krijgen anderhalf keer zoveel aanvragen als anders. Zondag was er een piekje, met 62 procent meer aanvragen", zo zegt een woordvoerster van GGD-GHOR (de koepel van GGD'en) na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens haar is de belangstelling voor een test in alle delen van het land toegenomen.
Doordat meer mensen zich willen laten testen, kunnen ze niet altijd dezelfde dag terecht bij de teststraat in hun eigen omgeving. Ze moeten een of twee dagen langer wachten of worden doorverwezen naar een andere regio. Zo helpt een testlocatie in Brabant bij het opvangen van drukte in Zeeland, waar het virus de kop heeft opgestoken in Goes.

Geen duidelijke verklaring

De woordvoerster van GGD-GHOR heeft geen verklaring voor de verhoogde belangstelling, maar noemt het wel opvallend dat het aantal aanvragen aanzienlijk is gestegen sinds de publicatie van een onderzoek, afgelopen woensdag, waaruit naar voren kwam dat maar weinig Nederlanders (12 procent) zich laten onderzoeken als ze coronaverschijnselen hebben. Ook bleken veel mensen die klachten hadden, toch naar werk (40 procent), horeca (30 procent) of supermarkt (80 procent) te gaan, ondanks een oproep om thuis te blijven.
Overigens is het aantal vastgestelde besmettingen in ons land de laatste dagen ook opgelopen. Zaterdag werden 127 nieuwe besmettingen gemeld, zondag 144, de hoogste aantallen sinds een maand. Mogelijk hangt dat samen met het toegenomen aantal tests. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

rinuszwam
rinuszwam20 jul. 2020 - 12:52

Wij , 78 en 72 jaar behoren tot de risico groep , mede omdat ik al jaren snotterig bent zou ik mij willen laten testen , echter via de telefoon krijg ik de mogelijkheid niet ! én dat begrijp ik niet ? ondanks alle oproepen !!

Erik88
Erik8820 jul. 2020 - 12:04

Tja, gisteren was het verhaal dat 1 miljoen test op de plank blijven liggen omdat bijna niemand zich wil laten testen. BNNVara moet even een tegengeluid laten horen.

1 Reactie
gastonf
gastonf20 jul. 2020 - 19:23

Waarom moet BNN/Vara dit doen?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!