Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belangrijke veiligheidswaarschuwing Megcos mobile phone en car alarm

18-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
veiligheidswaarschuwing_trekpleister_speelgoed.jpg
Het Megcos babyspeelgoed Mobile Phone en Car Alarm voldoen niet aan de veiligheidseisen. Het risico bestaat dat de meegeleverde batterijen in de producten gaan lekken, waardoor gevaarlijke chemicaliën vrij kunnen komen. Daarnaast is het geluidsniveau van het speelgoed te hoog, waardoor bij langdurige blootstelling hieraan een beschadiging van het gehoor kan optreden.
Op de veelkleurige kunststof producten en verpakkingen staat de merknaam Megcos. De Mobile Phone heeft een foto frame. Het Car Alarm heeft de vorm van een auto, waaraan een hanger met sleutels is bevestigd. Op de telefoon en de auto zitten toetsen die zorgen voor diverse licht- en geluidseffecten wanneer deze worden ingedrukt. Het betreffende babyspeelgoed is vanaf 2 juni 2015 voor € 2,99 verkocht in de Trekpleister-winkels. Op de verpakking staat de EAN-code: 98266012967 (Mobile Phone) en 98266012974 (Car Alarm). Als u in het bezit bent van één van deze producten, verzoeken wij u deze artikelen buiten bereik van kinderen te houden en deze terug te brengen naar één van de Trekpleister-winkels. Bij inlevering van het artikel wordt het aankoopbedrag uiteraard volledig vergoed. Voor meer informatie kan telefonisch contact worden opgenomen met de gratis servicelijn, telefoonnummer 0800-1211. Bron: NVWA
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!