Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bekende loterijen misbruikt voor fraude

14-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
loterijen2.jpg
Criminelen gebruiken steeds vaker logo's en namen van bekende loterijen om mensen te bestelen. De Kansspelautoriteit waarschuwt dinsdag dat het steeds vaker voorkomt dat mensen valse mails en telefoontjes krijgen, waarmee criminelen uit naam van de loterij persoonsgegevens willen bemachtigen.
'Nooit betalen'
De Kansspelautoriteit adviseert mensen onder meer nooit een geldbedrag te betalen om een prijs in ontvangst te nemen en geen automatische incasso's te accepteren.
Omdat deze vorm van fraude snel groeit, trekt de autoriteit aan de bel. Namens de Staatsloterij werden via de telefoon onrealistische prijzen weggegeven en ook namens de Postcode Loterij werd gebeld. Mensen werd tijdens dat gesprek gevraagd om een automatische incasso te accepteren om zo een prijs te krijgen. Uit naam van diezelfde Postcode Loterij en de BankGiro Loterij werden ook mailtjes met logo's gestuurd, om prijzen weg te geven die niet bleken te bestaan.
Controle
De fraude met mailtjes en telefoontjes van onbekende loterijen, vaak in gebrekkig Engels, waren al langer bekend. In dit geval adviseert de Kansspelautoriteit altijd te vragen of de loterij wel een vergunning heeft en dat te controleren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!