Kassa

Begrip voor ongeduld gedupeerden toeslagenaffaire

13-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
familie vrouw man kind gezin 1127
Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Financiën) heeft begrip voor het ongeduld van gedupeerden van de toeslagenaffaire. Een aantal van hen schreef de bewindsvrouw dinsdag een brief dat hun geduld opraakt.
De staatssecretaris geeft aan dat er hard wordt gewerkt binnen de Belastingdienst om de ouders te compenseren. Zo'n 20.000 ouders moeten gecompenseerd worden voor beleid in het verleden, daar is een half miljard voor uitgetrokken. Deze zomer hoopt ze de eerste ouders te compenseren. 
In het televisieprogramma Op1 zei de minister dat het snel moet gebeuren, maar het is ook een enorme klus. Van Huffelen gaat contact opnemen met de gefrustreerde briefschrijvers. 

Jacht op fraude

In de toeslagenaffaire werden ouders de dupe van een ontspoorde jacht op fraude met de kinderopvangtoeslag. Daarbij werd door de fiscus ook gebruik gemaakt van etnisch profileren, erkende de Belastingdienst deze week.
Van Huffelen sluit niet uit dat controle op basis van een tweede nationaliteit nog ergens bij de Belastingdienst gebeurt. Volgens haar gebeurt het in de hoofdsystemen in ieder geval niet meer. Ze riep medewerkers van de fiscus op om naar voren te komen als ze weten dat het alsnog gebeurt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!