Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Beelden vrijgegeven van 'bloedprikoplichters'

25-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
criminelen bloedprikken

De politie heeft beelden vrijgegeven van twee criminelen die een 90-jarige man hebben beroofd. Ze deden dit door zich met een smoes over een heersende griep bij de man binnen te praten. Vervolgens heeft het duo, een man en een vrouw, het slachtoffer 4000 euro afhandig gemaakt.

De politie meldde dat de vrouw bloed bij het slachtoffer afnam middels een vingerprik. Het slachtoffer ging ondertussen op zoek naar waardevolle spullen en geld. De oplichters maakten de man wijs dat zijn bloedwaarde niet in orde was en dat hij daarvoor een pil nodig had. Om de pillen te bestellen diende hij wel een euro over te maken. Met een zogenaamd pinapparaat kopieerden de nepverplegers de pasgegevens van de man en haalden ze 4000 euro van de rekening af.

Goirle

Het tafereel speelde zich af in Eindhoven. Voor zover bekend is de bloedpriktruc ook toegepast in Delft, Utrecht en mogelijk ook in het Brabantse Goirle. Eerder liet de politie weten te vermoeden dat er één groep achter de truc zit die in wisselende samenstelling opereert.

Een 65-jarige vrouw uit Goirle deed vrijdag melding bij de politie van een man aan de deur die voor 'Stichting Elisabeth' bloed kwam afnemen. De man liet haar een tabletcomputer zien waarop een lijst met adressen stond. Toch trapte de vrouw niet in deze smoes en gooide de deur dicht.

Een politiewoordvoerster zei dat deze babbeltruc verder gaat dan andere methoden, omdat "de lichamelijke integriteit wordt aangetast".

Bron: ANP, Politie

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!