Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Circa 45 miljard euro omzetverlies NOW-bedrijven

15-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
geld euro 1127
In totaal leiden bedrijven 45 miljard euro aan verlies en vragen daarom compensatie voor omzetdalingen via de NOW-regeling, meldt ABN AMRO op basis van een eigen berekening. Groothandels, winkels en industriële bedrijven draaien het meeste omzetverlies als gevolg van de coronacrisis. 
De zogeheten Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is bedoeld voor bedrijven die hun omzet drastisch zien terugvallen door de crisis. Met de NOW-regeling kunnen ze, afhankelijk van de omzetdaling, tot 90 procent van de loonkosten vergoed krijgen.

Aanvragen NOW-regeling

Met name groothandels, die op grote schaal te maken hebben met vraaguitval, vragen het meeste geld aan via de NOW-regeling. Zij hebben een omzetverlies van zo'n 16 miljard. Verder hebben industriële bedrijven te kampen met een omzetverlies van circa 10 miljard. Winkeliers hebben te maken met een terugval van 6 miljard euro en transportbedrijven met ongeveer 4 miljard. De horecabedrijven vragen 4,5 miljard euro aan via de NOW-regeling, aldus ABN AMRO.

121.000 bedrijven deden NOW-aanvraag

Uitkeringsinstantie UWV maakte vorige week bekend dat ruim 121.000 bedrijven al een NOW-aanvraag deden. De bedrijven gaven aan dat zij gemiddeld circa 70 procent minder omzet draaien van maart tot juli. In totaal werken bij die bedrijven bijna 2 miljoen mensen. Inmiddels heeft het UWV 2 miljard euro uitgekeerd aan werkgevers om een deel van de loonkosten op te vangen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!