Kassa

Bedrijven niet op de hoogte van cyberdreiging

05-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hacker cybercrime 930x520
Nederlandse bedrijven zijn slecht op de hoogte van digitale dreigingen. De Cyber Security Raad (CSR) luidt woensdag naar aanleiding van eigen onderzoek de noodklok over het ernstige tekort aan cybersecurity-informatie in het bedrijfsleven. De urgentie van het probleem is volgens het adviesorgaan groot en het is zaak dat diverse partijen, zowel publiek als privaat, snel actie ondernemen.
Digital Trust Centre
Alleen de rijksoverheid en organisaties die van essentieel belang zijn in het dagelijks leven, zoals banken en leveranciers van elektriciteit, gas en drinkwater, wisselen belangrijke informatie over digitale dreigingen met elkaar uit. Andere bedrijven en organisaties blijven ervan verstoken. De CSR adviseert betrokken ministeries, politie en justitie en het bedrijfsleven woensdag dringend om dergelijke informatie voortaan te delen. Ook moet haast worden gemaakt met het opzetten van een zogenoemd Digital Trust Centre, dat als informatieknooppunt moet fungeren.
Het topje van de cybercrime-ijsberg
Daarnaast pleit het CSR ervoor dat het makkelijker wordt aangifte te doen van cybercrime. Doordat procedures rond aangeven en melden op dit moment te complex zijn, vreest het CSR dat slechts het topje van de cybercrime-ijsberg in Nederland zichtbaar is. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!