NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Bedrijven beginnen personeelstekort te voelen

16 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuten
werken930x520
Ondernemers hebben steeds vaker last van een personeelstekort. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de Kamer van Koophandel naar niet-financiële bedrijven.
Een kwart van de ondernemers ondervond aan het begin van het derde kwartaal problemen bij de bedrijfsvoering door een tekort aan arbeidskrachten. In de bouw gold dat zelfs voor bijna vier op de tien ondernemers.

Meer openstaande vacatures

Het ondernemersvertrouwen nam ondanks het arbeidstekort verder toe tot een stand van 15,0. Dat is 0,8 punt hoger dan een kwartaal eerder. Sinds 2014 is de stemming onder ondernemers onafgebroken positief.
Eerder deze week meldde het CBS al dat het aantal openstaande vacatures is opgelopen tot een recordniveau van 251.000. Alleen in de financiële dienstverlening was er in het tweede kwartaal sprake van een kleine afname. In het nieuwe onderzoek is de financiële sector buiten beschouwing gelaten. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!