Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bedrijfsleven ziet het zonniger in

14-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zon_30.jpg
Ondernemers zagen het aan het begin van het derde kwartaal wat zonniger in dan een kwartaal eerder. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft becijferd dat het ondernemersvertrouwen het hoogste niveau heeft bereikt sinds het derde kwartaal van 2011.
Winstgevendheid
Per saldo zagen 7 procent van de ondernemers hun winstgevendheid afgelopen kwartaal verbeteren, bleek uit een peiling van het statistiekbureau. Dat is het hoogste percentage sinds 2008.
Vertrouwen
Vooral in de bouw en in de groothandel is het vertrouwen verbeterd. In de bouw is de bedrijvigheid flink toegenomen, mede door het verder aantrekken van de woningmarkt.
Gunstiger
Ondernemers zijn ook gunstiger gestemd wat betreft een voorspelling om in de nabije toekomst weer extra personeel te kunnen aannemen. De zogeheten vacature-indicator is gestegen tot de hoogste stand in ruim vier jaar. Dit duidt op een mogelijke toename van het aantal vacatures in het bedrijfsleven in het derde kwartaal.
Positief
In de detailhandel, de informatie- en communicatiesector en in de verhuur van en handel in onroerend goed nam het vertrouwen afgelopen kwartaal wel af. Maar ook hier bleef de stemmingsindicator van het CBS positief. ANP

Meer over:

bedrijf, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!