Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Bedrijfsleven saboteert voedselveiligheid'

14-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
landbouw_tracker.jpg
Een zorgvuldig opgezette industrielobby is volgens milieuorganisatie PanEurope ervoor verantwoordelijk dat de voedselveiligheid in Europa nog altijd niet op orde is. De milieuorganisatie stelt dat de industrie al jaren een verscherping van de veiligheidsnorm voor pesticiden in voedsel tegenhoudt. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven zou de industrie daarbij behulpzaam zijn geweest, meldt dagblad Trouw.
Volgens Pan Europe, een netwerk van organisaties die het gebruik van bestrijdingsmiddelen willen terugdringen, hebben Europese brancheclubs van groenten- en fruitproducenten en fabrikanten van bestrijdingsmiddelen het EU-beleid succesvol ondermijnd door het wetenschappelijk debat te domineren en bij te sturen. Pan Europe beschuldigt ook drie wetenschappers van het RIVM dat zij vooral industriebelangen hebben behartigd. ANP/Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!