Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bedrijf achter Marlboro verkoopt meer sigaretten na versoepelingen

20-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
166 keer bekeken
  •  
sigaretten
Philip Morris, de maker van Marlboro en L&M-sigaretten, heeft mogelijk kunnen profiteren van de versoepelde coronamaatregelen. Het bedrijf verkocht het afgelopen kwartaal meer sigaretten dan in de periode ervoor.
Het Amerikaanse bedrijf verkocht in de Europese Unie bijna 3 procent meer sigaretten. Het aantal sigaretten dat naar het Midden-Oosten en Afrika werd verscheept groeide nog veel harder: zo'n 12 procent. Naar Oost-Europa werden juist minder sigaretten verscheept.

Alternatieve sigaret

Ook de Heat-not-burn (HNB) sigaret van Philip Morris wordt vaker gebruikt. Het aantal vullingen dat daarvoor gekocht werd, nam de afgelopen drie maanden met 30 procent toe. Omdat een HNB-sigaret tabak niet verbrandt, maar verwarmt is het volgens het RIVM minder schadelijk dan een normale sigaret. 
KWF Kankerbestrijding vindt het 'kwalijk' dat de HNB op de markt verschenen is. Volgens hen draagt het bij aan de normalisering van roken.

Omzet en winst

Al met al groeide de omzet van Philip Morris tussen april en juni met 14 procent naar 7,6 miljard euro. De winst werd berekend op zo'n 3,1 miljoen euro. Over dat bedrag moet nog wel belasting betaald worden.
Bronnen: ANP, RIVM, KWF Kankerbestrijding

Meer over:

roken
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!