Kassa

Basisschoolleraren in actie voor hoger loon

27-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
docent 930x520
Leraren voeren dinsdag actie om de werkdruk in het basisonderwijs te verlagen, de salarissen te verhogen en het oplopende tekort aan docenten tegen te gaan. Zij geven het eerste uur geen les. Na schooltijd (16.00 uur) is er een manifestatie op het Malieveld in Den Haag om de eisen kracht bij te zetten.
5500 basisscholen
De acties zijn georganiseerd door de onderwijsorganisaties de Algemene Onderwijsbond (AOb), de PO-raad en PO in Actie, verenigd in het PO-front. Volgens de actiegroep doen meer dan 5500 basisscholen mee aan de protestactie, ofwel 85 procent van het totaal.
Betere salarissen, minder werkdruk
De organisaties willen dat er meer geld wordt uitgetrokken voor betere salarissen en minder werkdruk in het primair onderwijs. Volgens het PO-Front verdienen basisschoolleraren 20 procent minder dan hun collega’s in het voortgezet onderwijs.
Petitie
De actie wordt breed gesteund. Zo is een petitie op internet in enkele weken tijd al meer dan 280.000 keer ondertekend door ouders, leraren en andere sympathisanten. De boze docenten bieden de honderdduizenden handtekeningen dinsdag aan premier Mark Rutte aan. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!