Kassa

Basisbeurs voor masterstudenten blijft

  •  
25-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
school_studenten_02.jpg
Studenten die een master volgen, blijven toch recht houden op een basisbeurs. Dat staat in de definitieve versie van het Lenteakkoord, waarover de Volkskrant zegt te beschikken. De krant heeft het document op de website gezet.
Basisbeurs afschaffen
Het kabinet wilde de basisbeurs voor masterstudenten afschaffen en veranderen in een sociaal leenstelsel, waardoor studenten de beurs moesten terugbetalen na het behalen van hun diploma. In het Lenteakkoord staat dat na de verkiezingen zal worden gekeken hoe het verder moet met de beurzen van deze groep studenten.
Reisrecht voor studenten
,,We zijn heel blij dat deze grote bezuiniging van de baan is'', reageert Pascal ten Have, voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). Hij is wel verbolgen over het inkorten van het reisrecht voor studenten. ,,Concreet wil dit zeggen dat studenten aan het einde van hun studie een stuk minder mobiel worden, juist op het moment dat ze zich gaan specialiseren en bijvoorbeeld in een andere stad vakken gaan volgen.''
Officiële presentatie akkoord
Het Lenteakkoord, gesloten door VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie, was grotendeels al uitgelekt, maar wordt pas vrijdag rond het middaguur officieel gepresenteerd.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!