Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Basic-Fit breidt verder uit

11-08-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
930x520 fitness
Basic-Fit heeft naar eigen zeggen een sterk eerste halfjaar achter de rug. Omzet en winst namen flink toe en de beursgenoteerde sportschooluitbater slaagde er in om per saldo 47 nieuwe fitnessclubs te openen. Volgens topman Rene Moos is het bedrijf daarmee goed op weg om in heel 2017 zo'n honderd filialen erbij te krijgen.
Sportscholenbestand
Basic-Fit werkt de laatste jaren sterk aan het uitbreiden van zijn sportscholenbestand. Het netwerk telt inmiddels 466 fitnessclubs. Dat is 27 procent meer dan een jaar terug. Het aantal leden steeg op jaarbasis met dik een vijfde naar een kleine 1,4 miljoen.
Verdere groei
De top van het bedrijf voorziet voor komende jaren nog veel verdere groei. Er zitten nu al tientallen nieuwe clubs in de pijplijn. Vooral in Frankrijk, waar Basic-Fit nu 114 sportscholen telt, valt nog veel groei te verwachten. Daar mikt het op termijn op zo'n zeshonderd filialen. Wat betreft Nederland, België, Luxemburg en Spanje wordt niet van zulke grote aantallen gesproken, maar ook in die markten ziet Basic-Fit nog mogelijkheden voor uitbreiding.
Versnelling
De opbrengsten groeiden in de eerste zes maanden van dit jaar met ruim een kwart vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, tot 156 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) liep met 23 procent op naar 45,5 miljoen euro. Vanwege de vele nieuwe clubs rekent het bedrijf in de tweede helft van dit jaar op een versnelling van de winstgroei.
Onder de streep bleef gecorrigeerd voor onder meer eenmalige posten 10,3 miljoen euro over, tegen een een aangepaste nettowinst van 2,7 miljoen euro over de eerste helft van vorig jaar.
Nettoverlies
Basic-Fit zette een jaar geleden overigens strikt genomen nog een nettoverlies in de boeken van dik 26 miljoen euro, wat nu is omgebogen in een positief resultaat van 2,2 miljoen euro. Dat verschil hangt onder meer samen met eenmalige kosten in verband met de beursgang in juni vorig jaar. ANP

Meer over:

basic-fit
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!