Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bartels moet uitingen over UMG rectificeren

18-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dion_bartels_in_kassa_359x210_02.jpg
Advocatenkantoor Bartels moet verscheidene uitlatingen over vastgoedfonds UMG rectificeren. Dat besloot de voorzieningenrechter in Utrecht woensdag in een kort geding, dat het vastgoedfonds had aangespannen.
Zo kwam UMG voor op de 'zwarte lijst', die de Vereniging Vastgoed Participanten (VVP) van advocaat Dion Bartels op haar website publiceerde. Volgens de VVP stonden op de lijst potentieel malafide beleggingsfondsen. Bovendien bracht Bartels Advocaten het vastgoedfonds in verband met beleggingsfraude door UMG te plaatsen op een 'bestellijst' die het advocatenkantoor bij uitgaven van Elsevier en Beleggers Belangen had gevoegd. Daarmee konden lezers rechtshulp aanvragen in geval van problemen met bedrijven op de lijst. De rechter concludeerde dat de beschuldigingen niet waren onderbouwd.
Bartels Advocaten moet rectificaties plaatsen op zijn website, maar ook in brieven aan lezers van Elsevier en Beleggers Belangen. Het advocatenkantoor, de VVP en Bartels zelf kregen een verbod om UMG in verdere uitlatingen in verband te brengen met fraude.
Het is niet de eerste keer dat Bartels moet rectificeren. Dion Bartels werd begin deze maand voor onbepaalde tijd als advocaat geschorst, wegens twijfels aan de wijze waarop hij zijn praktijk uitoefent.
ANP

Meer over:

bartels, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!