Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

BankGiro Loterij verbaasd over VVD-voorstel

11-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
loterij_02.jpg
De BankGiro Loterij is verbaasd over het voorstel van de VVD om een cultuurloterij in te stellen. De opbrengst daarvan zou ten goede moeten komen aan de cultuursector, die forse bezuinigingen voor de kiezen krijgt. Maar zo'n cultuurloterij bestaat al: de BankGiro Loterij, zegt directeur Sigrid van Aken.
Aan de BankGiro Loterij doen maandelijks 750.000 Nederlanders mee. Vorig jaar brachten ze met hun inleg een bedrag van 60 miljoen euro bijeen, dat werd besteed aan musea, molens, monumenten en allerlei culturele initiatieven. Onder de begunstigden zijn het Rijksmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum en het Jeugdcultuurfonds. De BankGiro Loterij zegt de ambitie te hebben haar bijdrage aan cultuur de komende vijf jaar te verdubbelen. Belangenvereniging Kunsten '92 vindt de cultuurloterij een interessant initiatief van de VVD, maar denkt dat de opbrengst van zo'n loterij een druppel op een gloeiende plaat zal zijn. ,,Een dergelijke loterij kan het gat dat de bezuinigingen slaan, uiteraard niet dichten.'' Bovendien zal het opzetten van zo'n kansspel veel tijd kosten, denkt Kunsten '92. ANP

Meer over:

vvd, loterij, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!